Ingezonden persbericht


Neckermann.com kiest voor Avaya multichannel contactcenter

Nieuwegein, 25 augustus 2008 Neckermann, een vooraanstaande thuiswinkelorganisatie, gaat een samenwerking aan met Avaya, wereldwijd marktleider in de contactcenterbranche. Neckermann heeft zich de afgelopen jaren succesvol getransformeerd tot een innovatief e-commercebedrijf. Tegenwoordig vindt het grootste deel van de bestellingen via internet plaats. Avaya implementeert voor Neckermann een multichannel contactcenter. Hiermee is het thuiswinkelbedrijf in staat zijn klanten snel en efficiënt te helpen, ongeacht het communicatiekanaal waarmee klanten contact opnemen.

Het multichannel contactcenter voorziet contactcentermedewerkers en supervisors snel en continu van de juiste klantinformatie. Ook routering van de stijgende hoeveelheid e-mailcontacten vindt via het Avaya-platform plaats. Met de komst van de Avaya-oplossingen maakt Neckermann gebruik van het universal queue-principe. Dit is een intelligent proces waarbij alle binnenkomende contacten van alle contactkanalen en media, zoals (IP-)telefoon, interactieve spraakrespons, fax, webformulieren en e-mail, geïntegreerd worden in dezelfde wachtrij. Zo standaardiseert Neckermann de afhandeling van alle klantcontacten. Dit resulteert in een snelle paraatheid van alle contactinformatie, onafhankelijk van het mediakanaal. Zo kan Neckermann klanten bij het eerste contact direct optimaal van dienst zijn.

Het internetverkeer en de e-mailaanvragen die via webformulieren binnenkomen, nemen toe. Daarom is het van groot belang de servicelevels op e-mails goed te kunnen beheren. Hierdoor zijn Neckermann-klanten ervan verzekerd dat ze binnen een bepaalde tijd een reactie ontvangen. Ook het nabelverkeer neemt hiermee aanzienlijk af. Maar bovenal wordt de klantervaring positief beïnvloed.

Het multichannel contactcenter omvat onder andere Avaya IP-telefonie. Hiermee kan Neckermann het bestaande LAN/WAN-netwerk optimaal benutten. Het netwerk zorgt er ook voor dat de nieuwe Avaya-oplossingen snel voor alle vestigingen beschikbaar zijn.

Peter van Laere, Managing Director van Neckermann.com: Uit marktonderzoek blijkt dat onze klanten al jaren zeer tevreden zijn over onze klantenservice. Door de inzet van het Avaya-platform zijn wij in staat om onze marktleidende positie verder te versterken.

Klantgedrevenheid is een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van Neckermann , zegt Chris de Jongh, Managing Director van Avaya Nederland. Ook bij Avaya-contactcenteroplossingen staat de klantgedrevenheid centraal. Juist daarom zijn wij extra gemotiveerd om het nieuwe Neckermann-contactcenter perfect te laten functioneren.

# # #

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht