Politie Amsterdam-Amstelland



Aantreffen hennepkwekerijen / Amsterdam/Amstelveen (25/08/08)

De politie heeft vrijdagavond, na een tip, een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Botteskerksingel. Agenten troffen 270 planten aan. Deze zijn in beslag genomen.

Zaterdagmiddag rukten brandweer en politie uit naar de Doorweg in Amstelveen waar een woonwagen in brand stond. Onderzoek wees uit dat er ongeveer 250 hennepplanten aanwezig waren geweest en een kweekinstallatie. Na het blussen van de brand werd in een naastgelegen schuurtje nog een kwekerij ontdekt. Ruim 130 planten en een kweekinstallatie zijn in beslag genomen. Vermoedelijk is de brand ontstaan door het aftappen van de stroomvoorziening. Het knoeien met elektriciteit levert veelal gevaar op in hennepplantages en veroorzaakt met regelmaat brand.

Overval op winkels / Dapperbuurt - Rijnstraat (25/08/08)

Twee gemaskerde overvallers hebben zaterdagmiddag een reiswinkel in de Dapperbuurt overvallen. De daders bedreigden het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en maakten een onbekend geldbedrag buit.

Na de overval vluchtten de twee verdachten weg op een blauwe scooter. De politie heeft een onderzoek ingesteld en enkele getuigen gehoord. Het winkelpersoneel is opgevangen. Er raakte niemand gewond.

Zaterdagvond werd een supermarkt op de Rijnstraat overvallen. De twee daders bedreigden een personeelslid met een mes en maakten zich daarna uit de voeten met een geldbedrag uit de kassa. De politie heeft videobeelden veilig gesteld en stelt een onderzoek in.