BRAIN FORCE benoemd tot CDG Certified Partner

Veenendaal, 25 augustus 2008 - BRAIN FORCE is benoemd tot Certified Partner van CDG Europe, een IT-distributeur van oplossingen voor veilige en efficiënte applicatie-beschikbaarheid.

Binnen deze samenwerking heeft BRAIN FORCE het VMware enterprise partnership verworven. Op korte termijn volgen ook de partnerships voor Citrix en certificeringen op productniveau voor onder andere VMware ThinApp en andere innovatieve oplossingen. Hierdoor is BRAIN FORCE nu officieel gecertificeerd voor virtualisatie van zowel de front- als de backoffice.

Virtual Infrastructure Framework
Naast applicatievirtualisatie biedt BRAIN FORCE nu ook virtualisatie van infrastructuren. Hiervoor werd het Virtual Infrastructure Framework ontwikkeld, een raamwerk voor de inrichting en het beheer van een virtuele desktop- server- en applicatie-omgeving. Dit raamwerk omvat een compleet uitgewerkt design met kant-en-klare bouwstenen voor een end-to-end virtualisatie van desktops, servers en applicaties. Voordelen van het Framework zijn de snelheid en voorspelbaarheid waarmee het raamwerk geïmplementeerd kan worden en de flexibiliteit die het klanten vervolgens biedt. Virtualisatie van de desktopomgeving biedt organisaties bovendien de mogelijkheid om thin clients in te zetten, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert ten opzichte van gebruik van reguliere pc's.

Henk van Wijnen, Portfolio Services Manager bij BRAIN FORCE: "De looptijd van projecten wordt door het Virtual Infrastructure Framework aanzienlijk verkort. We kunnen binnen enkele weken een traject doorlopen dat normaal gesproken maanden in beslag neemt. En dat scheelt naast tijd ook in migratie- en beheerkosten."

Imre Hüsen, Manager Sales en Marketing CDG Europe: "Door toepassingen van onder andere VMware op efficiënte wijze in te zetten is BRAINFORCE in staat om het 'Virtual Infrastructure Framework' in zijn volledigheid aan te bieden aan klanten. De voordelen van dit Framework gaan verder dan enkel consolidatie en kostenbesparingen, maar bieden de klant een gedegen en veilige infrastructuur waarbij flexibiliteit en efficiency de boventoon voeren. Zowel regulier onderhoud als integratie van bedrijfkritische toepassingen en mogelijke migraties zijn nu relatief eenvoudig te realiseren."

CDG Europe
CDG Europe bv is dé innovatieve IT-distributeur en heeft naast haar vestiging in Nederland tevens vestigingen in België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Zweden, Finland en de Baltische staten. Hiermee ondersteunen wij onze internationale Partners, komen tegemoet aan de groeiende vraag naar een kennis partner voor onze proposities en vergroten ons blikveld. De doelstelling van CDG Europe bv is om samen met partners innovatieve producten en diensten te vertalen naar nieuwe proposities in lijn met de huidige marktontwikkelingen. Met leveranciers als VMware, PlateSpin, Vizioncore, Citrix, RES Software, Secure Computing, Cranberry en Chip PC is CDG leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van Applicatie Beschikbaarheid.

BRAINFORCE Nederland
BRAIN FORCE Nederland is een ICT-leverancier die complexe technologie versimpelt en klanten maximale controle geeft over hun server- en desktopinfrastructuur, applicaties en processen. Met een krachtige visie op centraal beheer en systematische Research en Development ontwikkelt BRAIN FORCE best practices en innovatieve producten waarmee klanten fors kunnen besparen op de beheerinspanning. BRAIN FORCE ontwerpt, implementeert en onderhoudt oplossingen voor de optimalisatie van de IT-infrastructuur én het automatiseren van applicatiemanagement. BRAIN FORCE is de leverancier van het bekende en succesvolle Packaging Robot® voor het automatisch genereren van SoftGrid- en MSI-packages.
BRAIN FORCE is Microsoft Gold Certified Partner en beschikt over zes partner competenties. Daarnaast is BRAIN FORCE VMware Enterprise Partner, Citrix Partner, NEC Preference Partner en partner van New Horizons Computer Learning Centers. Met betrekking tot licentie- en applicatierationalisatie werkt BRAIN FORCE samen met Agile, Solimas en ManageSoft.

BRAIN FORCE mag een groot aantal gerenommeerde Nederlandse bedrijven in vrijwel alle sectoren tot haar klanten rekenen. BRAIN FORCE Nederland (Veenendaal) maakt deel uit van BRAIN FORCE HOLDING, een internationale leverancier van producten en diensten voor IT-infrastructuren en business solutions.