Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin verplettert IT-records tijdens de Olympische Spelen in Beijing

De Olympische Spelen met de hoogste informatiedichtheid ooit: 80 procent meer wedstrijdinformatie werd verwerkt voor media en persbureaus wereldwijd

Beijing, 25 augustus 2008 - Topatleten uit de hele wereld hebben tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing meer dan 43 wereldrecords en meer dan 132 Olympische records doen sneuvelen. Maar achter de schermen heeft het IT-team onder leiding van Atos Origin ook een groot aantal records gebroken.

Atos Origin heeft de succesvolle IT-infrastructuur geleverd die de Spelen mogelijk maakt en stuurt de resultaten in minder dan 0,3 seconden door naar de rest van de wereld. Het IT-team zelf en de omvang van de IT-infrastructuur zijn ongeveer hetzelfde als vier jaar geleden in Athene, maar in vergelijking met de Olympische Spelen van 2004 in Athene heeft het IT-team:


. 70% meer accreditaties verwerkt en geactiveerd - in totaal meer dan 340.000
. Op beveiligde wijze 80% meer wedstrijdinformatie naar media en persbureaus over de hele wereld verstuurd - in totaal 1,5 miljoen berichten
. Ervoor gezorgd dat de Olympische Nieuwsdienst dagelijks bijna 50% meer verhalen in het Engels kon publiceren, in totaal gemiddeld 500 per dag. Ongeveer de helft van die verhalen is naar het Frans of Chinees vertaald
. 40% meer sporten toegevoegd aan het commentaarinformatiesysteem - acht in totaal - om verslaggevers zodoende te voorzien van gedetailleerde real-time informatie over meer sporten
. 30% meer hits op het intranet van de Olympische Spelen in Beijing ondersteund - INFO2008 - gemiddeld zo'n 1,2 miljoen hits per dag
. Per dag 12 miljoen veiligheids-'events' geregistreerd om mogelijke veiligheidsrisico's voor de Spelen te onderkennen. Hiervan werden er slechts 100 als risicovol ervaren. Alle situaties werden opgelost, waardoor de Olympische Spelen op geen enkele manier beïnvloed zijn.

Jacques Rogge, President van het Internationaal Olympisch Comité zei: "Mensen verwachten tegenwoordig meer inhoud en detail over de gebeurtenissen. Dankzij de door Atos Origin ontworpen en gebouwde infrastructuur, waar zij tijdens de Spelen ook de regie over voerden, hebben meer mensen dan ooit via meer kanalen dan ooit - internet, mobiele telefoon, televisie - de wedstrijdresultaten kunnen bekijken en lezen. Onze partner Atos Origin, waarmee we al langdurig samenwerken, is het brein achter de operatie voor de Olympische Spelen en heeft consequent op tijd en binnen budget geleverd."

Wereldwijd steeds meer toegang tot real-time Olympische resultaten Om nog meer mensen over de hele wereld toegang te geven tot de wedstrijdinformatie en de kwaliteit daarvan nog verder te verbeteren, heeft Atos Origin voor de Olympische Spelen in Beijing een nieuwe dienst in het leven geroepen, het 'Remote Commentator Information System'.

Hiermee hebben verslaggevers via een touch-screen in een oogwenk toegang tot wedstrijdresultaten in de studio's in hun thuisland. Daarnaast geeft het systeem achtergrondinformatie over atleten en sporten zodat ze uitgebreider commentaar kunnen geven.

Craig Lau, Vice-President IT bij NBC Olympics, zei het volgende over deze nieuwe dienst: "De 'Remote CIS'-dienst die door Atos Origin wordt geleverd is uitzonderlijk en zowel de werking van het systeem als de levering van de informatie verliepen vlekkeloos. Productieleiders bij NBC en verslaggevers in New York hadden voor het eerst real-time toegang tot live-resultaten, net als onze teams in Beijing zelf. Hierdoor kon NBC efficiënter werken en bespaarden we tegelijkertijd geld omdat we minder productiemedewerkers naar Beijing hoefden te sturen."

Nauwkeurige resultaten over de hele wereld
Bescherming en beveiliging van de IT-infrastructuur achter de Spelen is van cruciaal belang voor het succes ervan en op dat vlak innoveert en investeert Atos Origin het meest. Voor de Olympische Spelen in Beijing heeft Atos Origin gebruikgemaakt van de nieuwste beveiligingstechnologie die bedreigingen voor het netwerk eruit filtert en rangschikt op ernst zodat het team direct wordt gewaarschuwd en snel kan reageren op eventuele ongewone of onverwachte netwerkactiviteit.

De IT-beveiligingsmethoden en -systemen van Atos Origin hebben ervoor gezorgd dat er geen enkel incident heeft plaatsgevonden wat een negatief effect op de Spelen kon hebben.

Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland zei: "IT verandert de manier waarop we naar de Spelen kijken en Atos Origin speelt daarin een belangrijke rol. Wij zorgen ervoor dat de informatie voor kijkers over de hele wereld direct beschikbaar is - op de manier waarop ze die informatie willen ontvangen - en dat de inhoud gedetailleerder is dan ooit. Terwijl de Olympische Spelen van 2008 in Beijing zijn beëindigd, zijn onze teams alweer bezig met de Paralympische Spelen van volgende maand in Beijing, en ook de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010 en de Olympische Spelen van 2012 in Londen hebben onze volledige aandacht. We zijn er trots op dat we ons partner van het IOC mogen noemen en wij ondersteunen en delen hun waarden op het gebied van prestatie, diversiteit en fair play."

Dertien dagen voor de Paralympics, waar meer dan 4000 atleten aan deelnemen, focust het Atos Origin team zich nu op een vlekkeloos verloop van de openingsceremonie op 6 september. Als wereldwijde IT-partner van het Internationaal Paralympisch Comité, heeft Atos Origin alle IT-systemen en de volledige infrastructuur voor de Paralympische Spelen ontwikkeld, net als voor de Olympische Spelen. De IT-systemen van Atos Origin zullen ervoor zorgen dat de Paralympische Spelen soepel verlopen en dat de resultaten wereldwijd geleverd worden. ###

Atos Origin
Atos Origin, een internationale leverancier van IT-diensten, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Het bedrijf realiseert een jaarwinst van 5,8 miljard euro en heeft 50.000 mensen in dienst in 40 landen. Atos Origin is al tien jaar aanwezig in de regio Groot China en heeft momenteel 1.000 mensen in dienst in Beijing, Sjanghai, Hongkong en Taiwan. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationale klantenkring, bestaande uit gerenommeerde bedrijven in alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Ga voor meer informatie naar www.atosorigin.com.

Recente fotos en een B-roll dat het Technology Operations Center toont zijn beschikbaar via: www.thenewsmarket.com/atosorigin.