Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 25 augustus 2008

Vernieuwde HACCP handleiding Diervoedersector

Bestemd voor: alle GMP+ gecertificeerde bedrijven en Certificatie Instellingen

Het Productschap Diervoeder heeft een vernieuwde versie van de HACCP handleiding ontwikkeld. De HACCP handleiding is bedoeld als een hulpmiddel bij het uitwerken en implementeren van een bedrijfsspecifiek HACCP-systeem. De handleiding heeft geen normatieve status in het kader van het GMP+-certificatieschema. De voorwaarden zoals opgenomen in de GMP+ standaarden zijn bindend.

Bij de totstandkoming van de HACCP handleiding (GMP+ Bijlage 15) heeft het Productschap Diervoeder (als beheerder van het GMP+-certificatieschema diervoedersector 2006) nauw samengewerkt met het Duitse QS Qualität und Sicherheit GmbH (als verantwoordelijke voor het QS-keurmerk). De samenwerking is tot stand gekomen n.a.v. het uitwisselbaarheidstraject tussen GMP+-QS met als doel uniformiteit bij het toepassen van HACCP-principes te bewerkstelligen. QS zal vandaag een vergelijkbare HACCP handleiding publiceren.

Vanwege verschillen in historie en structuur van de certificatieschema's van het Productschap Diervoeder respectievelijk het Duitse QS Qualität und Sicherheit GmbH zijn er kleine verschillen waarneembaar tussen de beide HACCP handleidingen. Maar wat betreft de essentie van het toepassen van de HACCP principes en de diepgang waarmee dat moet gebeuren zijn er geen verschillen.

HACCP voorlichtingsbijeenkomst
Op dinsdag 30 september 2008 zal voor de GMP+-certificeerde bedrijven de vernieuwde HACCP handleiding gepresenteerd worden tijdens een voorlichtingsbijeenkomst met het thema "HACCP in de diervoedersector". Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Productschap Diervoeder (PDV) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Meer informatie over de bijeenkomst vindt u hier.

De vernieuwde HACCP handleiding kunt u vinden op de PDV-website. Ook zal de handleiding tijdens de voorlichtingsbijeenkomst uitgereikt worden.