Groep Colruyt

25/08/2008

Terug naar school:
bijkomende informatie van Colruyt als reactie op het OIVO-onderzoek

Naar aanleiding van een onderzoek van OIVO dat in de kranten verscheen, wenst Colruyt informatie toe te voegen en recht te zetten.

Het goedkoopste product

In de tabel 'Vergelijking van prijzen in hetzelfde productgamma', stelt OIVO dat de prijs van een ringmap bij Colruyt varieert tussen EUR 2,98 en EUR 9,40. Deze informatie willen we rechtzetten. Colruyt heeft 2 verschillende ringmappen in zijn reeks 'Goedkoopste in dit assortiment' voor volgende prijzen:


- een klassieke ringmap met breedte 8 cm, voor EUR 0,99 per stuk;
- een ringmap met fantasieopdruk, voor EUR 1,29 per stuk.

Beide staan vermeld in onze huidige folder.

De laagste prijzen in schoolgerief

Colruyt wenst zijn beleid van laagste prijzen te benadrukken, ook voor schoolartikelen. Daarom willen we de gemaakte vergelijkingen sterk nuanceren; ze worden immers vaak vereenvoudigd in de pers en gaan slechts over een klein aantal artikelen. Afhankelijk van winkel tot winkel, kunnen producten verschillen in verpakking, kwaliteit, inhoud, enz.

Hoe lossen we dit op? Om goede vergelijkingen te maken, moeten we in eerste instantie rekening houden met de kwaliteit, die sterk kan verschillen van product tot product: gebruikte materialen, dikte, grootte, enz. Daarnaast kan een verpakking een of meerdere stuks van een product bevatten, daarom is het noodzakelijk om voor elk product de prijs systematisch om te rekenen naar prijs per stuk.

Dat is wat Colruyt doet voor al zijn producten, ook voor schoolgerief. Zo garanderen we onze klanten op elk moment de laagste prijs per stuk.

Hoe gaan we te werk?


1. Identieke producten: makkelijk

Voor identieke producten (bv. merken, dezelfde verpakking) is de vergelijking met andere winkels gemakkelijk. We noteren de prijzen van de andere winkels, en indien nodig passen we onze prijs aan.


2. En wat als de hoeveelheid of verpakking verschilt?

Colruyt vergelijkt en herberekent de prijs van alle verschillende verpakkingen wanneer die van winkel tot winkel anders zijn. Zo kunnen cursusblokken bijvoorbeeld verpakt zijn per stuk, per 2, per
3 of per 5.

Voor producten van vergelijkbare kwaliteit rekent Colruyt de prijs om naar de prijs per stuk. We garanderen de laagste prijs PER STUK, omgerekend naar de verpakkingshoeveelheid van Colruyt.

Nemen we bijvoorbeeld potloden. Als Colruyt die verkoopt per 10 en een andere winkel per 12, delen we de prijs van de andere winkel door 12 om de prijs per potlood te krijgen. Die prijs vermenigvuldigen we met 10 om de prijs voor de potloden bij Colruyt te bepalen.