Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers perfectioneert mobiele werkstations

De IT-fabrikant lanceert de nieuwe CELSIUS-H reeks met geavanceerde graphics, totale connectiviteit en de allernieuwste Intel processortechnologie

Maarssen, 25 augustus 2008 - Fujitsu Siemens Computers legt de lat opnieuw hoger in het high-end segment met zijn nieuwe generatie mobiele werkstations. De gloednieuwe CELSIUS-H-reeks is een krachtig systeem met hoge capaciteit dat de ideale omstandigheden biedt voor sectoren die bijzondere computerprestaties en uitmuntende grafische capaciteiten vereisen, zoals grafisch ontwerp, constructie, techniek, of web- en industrieel design.

De recentste Intel® Centrino® 2 processortechnologie levert topprestaties voor de twee werkstationmodellen CELSIUS H265 en CELSIUS H270. Beide versies zijn uitgerust met de nieuwste Intel® Core(TM)2 dual processors. De CELSIUS H270 kan geconfigureerd worden met de Intel® Core(TM)2 Extreme of de Intel® Mobile quad-core processors - in de herfst van dit jaar op de markt - waardoor het een écht krachtig werkstation wordt dat buitengewone computerprestaties levert. Zelfs de grafisch intensieve 3D-applicaties die continu worden gebruikt in design en engineering vormen geen probleem voor de CELSIUS H-reeks. De CELSIUS H270 is het allereerste mobiele 15" werkstation met quad-core processor dat op de markt verschijnt.

De hoogwaardige NVIDIA Quadro FX 770M met 32 CUDA Parallel Computing Processor Cores levert adembenemende graphics; de beeldkwaliteit is verbluffend dankzij het briljante 15.4" beeldscherm met hoge resolutie tot 1680x1050 pixels (WSXGA+) of 1920x1200 pixels (WUXGA). Het haarscherpe beeld brengt creatieve ontwerpen optimaal tot leven. De optionele blu ray drive zorgt eveneens voor HD-kwaliteit

Echte mobiele kracht dankzij onbegrensde connectiviteit

De Celsius H-reeks levert mobiele topprestaties van een ongeëvenaarde kracht. Het model weegt slechts 3 kilogram, maar is gebruiksvriendelijker dan vele andere mobiele werkstations. Dankzij geïntegreerde snelle UMTS, WLAN en Bluetooth hebben gebruikers op elke locatie in Europa toegang tot hun kantoorwerk, e-mail en uiteraard ook internet. Bovendien maakt de nieuwe Intel® vPro-technologie beheer op afstand mogelijk: onderhoudstaken en het oplossen van problemen kunnen voortaan via de afstandsbediening worden aangepakt.

Allerhande verschillende interfaces, van 4 USB poorten via 1DVI en eSata tot een serieel/parallel interface, garanderen de allerbeste verbinding, altijd en overal. De DVI-output is dual link en dus uitermate geschikt voor high-definition-30" monitoren. Bovendien ondersteunt de CELSIUS-H-reeks HDCP-encryptie.

De CELSIUS-H-reeks sluit naadloos en efficiënt aan bij zijn collega's. Alle accessoires kunnen uitgewissseld worden met de Business Notebooks van de ESPRIMO Mobile lijn van Fujitsu Siemens Computers. De poortreplicator en de onderdelen voor de modulaire bay, zoals de DVD-drive, een tweede batterij of vaste schijf, zijn volledig compatibel met elk model van de ESPRIMO Mobile familie en kunnen naar wens onderling verwisseld en vervangen worden.

Nieuw productdesign: van werkpaard naar elegant accessoire

Wie elke dag met design bezig is, heeft behoefte aan een werkomgeving die perfect aansluit bij zijn creativiteit. De prachtige nieuwe vormgeving van Fujitsu Siemens Computers is een schot in de roos. De werkstations van de nieuwe CELSIUS H-reeks hebben immers het "core & shell" design meegekregen dat de computerfabrikant voortaan op al zijn zakelijke producten toepast. De antracietgrijze behuizing en de audioconnecties die geaccentueerd zijn met zilver, zijn een streling voor het oog. Het solide magnesium deksel, het morsbestendige toetsenbord en de Shocksensor die de harde schijf beschermt, illustreren perfect dat schoonheid en robuustheid hand in hand kunnen gaan.

"Onze nieuwe CELSIUS H-reeks is het indrukwekkende resultaat van een intensieve samenwerking tussen ingenieurs, designers en de afdeling kwaliteitscontrole van Fujitsu Siemens Computers. Dankzij de geïntegreerde toonaangevende technologie van onze partners NVIDIA en Intel kunnen wij aan de verwachtingen van onze professionele gebruikers voldoen en ze zelfs overstijgen," zegt Wilhelm Geyer, Director of Workstations bij Fujitsu Siemens Computers. "We zijn ervan overtuigd dat de unieke combinatie van een hoogwaardige grafische capaciteit, fenomenale processorprestaties en de innovatieve ontwikkeling van de Fujitsu Siemens Computers-notebooks de markt een nieuwe impuls zal geven."

De CELSIUS-H reeks met de modellen CELSIUS H265 en CELSIUS H270 komt op de markt vanaf midden augustus, de prijzen beginnen bij 1429 euro (ex. BTW).

De productdetails en de technische gegevens van deze modellen zijn online beschikbaar op http://www.fujitsu-siemens.com/products/deskbound/workstations/celsius_h.html of www.fujitsu-siemens.com/press.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: <:blocked::http:/>www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie. Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: <:http:>http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl