Novum publiceert muzikaal videodagboek Jan Smit


AMSTERDAM, 20080820 -- Novum Entertainment publiceert vanaf 25 augustus vijf dagen lang exclusief een videodagboek van Jan Smit. Het videodagboek zal onder meer te zien zijn op de websites van De Telegraaf, MSN en Lycos. In de online video's onthult Jan alle ins en outs over de liedjes van zijn nieuwste album `Stilte in de storm'.

De 22-jarige zanger is zeer te spreken over zijn nieuwe cd. "Voor mijn gevoel is het mijn beste album tot nu toe", vertelt hij zelfs aan Novum Nieuws. "Het is een soort dagboek geworden."

Het album van de populaire Volendammer is veel serieuzer dan zijn vorige albums. Zijn stemproblemen en het overlijden van de vader van zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn mede verantwoordelijk voor de serieuze toon van zijn liedjes. "Ik krijg steeds meer levenservaring, een soort rugzakje", verklaart de twintiger.

Ook Yolanthe steekt haar bewondering voor de nieuwe cd van Jan niet onder stoelen of banken. "Ik vind het album supermooi, niet normaal", jubelt ze. "Ook omdat het echt uit zijn hart komt. Het is daarom veel gevoeliger dan zijn vorige album."

De gelijknamige single, tevens de titeltrack van de film `De brief voor de koning', was onlangs de zevende nummer 1-hit voor Jan Smit. De zanger vertelde eerder aan Novum dat hij angstige momenten beleefde tijdens de opnamen van de videoclip in de Schotse bergen.

Het nieuwe album van Jan Smit ligt vanaf 29 augustus in de winkels. Meer persoonlijke verhalen van Jan over zijn nieuwe liedjes zijn vanaf 25 augustus exclusief te zien via de portals van Novum Entertainment.