Provincie Noord-Holland zet BPM suite van Pallas Athena in


APELDOORN, 20080825 -- Provincie Noord-Holland heeft voor de Sector Juridische Dienstverlening gekozen voor procesbesturing met de BPM suite van Pallas Athena. Met dit systeem wordt de workflow van het bezwaar- en beroepproces ondersteund en alle relevante (proces-)informatie vastgelegd. Provincie Noord-Holland wordt hiermee één van de vele gebruikers van Pallas Athena's BPM suite binnen de overheid.

De Provincie Noord-Holland was op zoek naar een systeem waarbij het management van het bezwaar- en beroepproces centraal staat. Naast workflow- en document management, waren de mogelijkheden voor termijnbewaking, autorisatie, schaalbaarheid en adequate managementinformatie van belang bij de keuze.

Door de complexiteit van het proces en het aantal mensen dat erbij betrokken is, is het van belang om inzicht te krijgen in de proceshistorie en -toekomst en de mogelijkheid om hierop te kunnen ingrijpen. Uiteraard is hierbij een goede autorisatiefunctie van groot belang. In het selectietraject werden een aantal sessies met eindgebruikers gehouden, waarin het systeem grondig is doorlopen. Met name de flexibiliteit van het systeem gaf de eindgebruikers een goed gevoel over de mogelijkheden van de BPM suite van Pallas Athena.

Projectleider Patrick van Laar:"Dit systeem geeft ons meer mogelijkheden om te sturen op het tijdig afhandelen van bezwaarschriften. In het licht van het wetsvoorstel "dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen" is dit zeer belangrijk. Het leveren van adequate managementinformatie maakt dat eerder kan worden bijgestuurd indien nodig."

Account manager Klaas Pieter Majoor:''Door de overeenkomst met Provincie Noord- Holland zien we dat de trend doorgezet wordt om Business Process Management toe te passen vanuit de industrie binnen de overheid. Steeds meer overheidsinstellingen kiezen voor BPM als oplossing voor het effectief uitvoeren van werkprocessen. Door de flexibiliteit van de software kunnen nu ook de meest kennisintensieve en complexe processen uitstekend geautomatiseerd worden. Het proces is inclusief mogelijke uitzonderingen, leidend voor het systeem en niet andersom. Kosten kunnen zo worden gereduceerd, de slagvaardigheid vergroot en medewerkers zijn meer beschikbaar voor inhoudelijke competenties".

Over de Provincie Noord-Holland

De Sector Juridische Dienstverlening zorgt voor het ondersteunen en adviseren van directies over juridische aangelegenheden op het gebied van bestuurs-, privaat- en europees recht, o.a. het afhandelen van bezwaarschriften en beroepschriften tegen besluiten van Gedeputeerde Staten (GS). In eerste instantie gaan 20 medewerkers met het systeem aan de slag.

Over Pallas Athena

Al meer dan vijftien jaar levert Pallas Athena innovatieve software voor BPM en begeleidt organisaties bij het inrichten en invoeren ervan. Met de BPM|suite by Pallas Athena en meer dan honderd ervaren BPM-professionals biedt Pallas Athena haar klanten een hoogwaardige combinatie van BPM software en diensten. Voor de zorgmarkt, overheden en financiële dienstverlening heeft Pallas Athena specifieke BPM oplossingen ontwikkeld. Het van origine Nederlandse bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen, met meer dan 1700 klanten wereldwijd.





Ingezonden persbericht