Ingezonden persbericht


M-Visible PERSBERICHT
Amsterdam, juni 2008

Zomereditie Nationale Restaurant Week veelbelovend -25 t/m 31 augustus 2008-

De Nationale Restaurant Week, georganiseerd door DiningCity.com, groeide in drie jaar uit tot het grootste culinaire evenement van Nederland. Het concept, voor slechts ¤ 25,00 genieten van een drie gangendiner of -lunch op topniveau, kon zich verheugen op een massale belangstelling. Tijdens de wintereditie, in maart jongstleden, reserveerden maar liefst 87.000 gasten een tafel bij één van de deelnemende toprestaurants. Tijdens de zomereditie van 2008, die plaatsvindt in de laatste week van augustus, zullen meer dan 100.000 gasten in 500 deelnemende toprestaurants kunnen genieten van smakelijke hoogstandjes.

Reserveren
Op 6 augustus 2008 kan via de website www.restaurantweek.nl gereserveerd worden voor een plek bij één van de deelnemende toprestaurants. Gasten kunnen zich, alleen online, inschrijven op een drie gangenlunch of -diner voor respectievelijk ¤ 20,00 of ¤ 25,00 euro. De De plaatsen zijn beperkt beschikbaar en op is op! De uitgebreide lijst met deelnemende restaurants zal begin juli bekend worden gemaakt. Restaurant Sophia uit Amsterdam en de met een Michelinster bekroonde De Nederlanden uit Vreeland a/d Vecht en Amarone uit Rotterdam hebben hun deelname reeds bevestigd.

Nationale Restaurant Week Publieksprijs
Op topniveau voordelig lunchen of dineren tijdens de Restaurant Week is interessant voor zowel de liefhebbers van een etentje buiten de deur, als voor de restauranteigenaars zelf. Gasten kunnen tegen een gunstige prijs kennis maken met culinaire hoogstandjes van, hen wellicht nog onbekende, toprestaurants. Na afloop van de Nationale Restaurant Week beoordelen de fijnproevers de eetgelegenheden. Het best gewaardeerde etablissement is de winnaar van de Nationale Restaurant Week Publieksprijs. Deze prijs is de enige in de Nederlandse culinaire wereld, die door de gasten zelf wordt toegekend.

DiningCity.com
De Nationale Restaurant Week is een initiatief van DiningCity.com, de toonaangevende online restaurantgids. Momenteel is DiningCity.com actief in Nederland en internationaal zijn de steden Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs Hong Kong vertegenwoordigd. DiningCity.com geeft uitgebreide restaurantinformatie en de bezoeker kan direct online reserveren bij het restaurant van zijn keuze.

Partners van de Nationale Restaurant Week zijn Horeca Nederland, American Express, Delicious, M-Visible en Chaudfontaine.

.