BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 30 juli 2008

BNN TODAY EEN UUR LANGER, INTERACTIEF EN MET VEEL SPORT

Het radio-1 programma BNN Today gaat vernieuwen. Vanaf 25 augustus is het nieuwsmagazine van BNN elke werkdag van 20.00 tot 22.00 uur te horen op radio 1. Naast aandacht voor nieuws en actualiteiten is er ook veel aandacht voor sport, media en avontuur. Bovendien staat interactie met de luisteraar centraal in het programma. De presentatie is in handen van Willemijn Veenhoven behalve op woensdag dan neemt Sophie Hilbrand de presentatie van BNN Today voor haar rekening. Ook schuift er iedere dag een co-host aan; Timur Perlin (BNN/3FM en Weg met BNN op Radio 1), Winfried Baijens (ex NOS) en Jeroen Stomphorst (NOS Studio Sport) hebben al toegezegd.

Ranking the News is één van de nieuwe onderdelen van BNN Today. De luisteraar bepaalt welk nieuws van die dag het belangrijkst is. De top-5 is iedere avond te horen is om iets over negen. Om de interactie met de luisteraar te bevorderen kan er via de site van BNN Today regelmatig gechat worden met de verschillende gasten in het programma.

BNN Today begint elke uitzending met het Nieuws in 1 minuut. Aan de hand van geluidsfragmenten hoort de luisteraar in één minuut wat er die dag allemaal is gebeurd. Sport krijgt ruim aandacht in de nieuwe opzet van het programma. Wedstrijden die 's avonds bezig zijn, worden uitgebreid verslagen en in samenwerking met Langs de Lijn van de NOS wordt elke avond een overzicht gemaakt van het belangrijkste sportnieuws van die dag.

BNN Today is vanaf 25 augustus iedere werkdag van 20.00 uur tot 22.00 uur te horen bij BNN op radio 1.



BNN