Gemeente Gilze en Rijen

Project Brom Effe Normaal gaat weer van start

Het nieuwe schooljaar voor het voortgezet onderwijs begint op 25 augustus aanstaande. Op dezelfde dag start ook het project Brom Effe Normaal weer. Controles van brommers en scooters door de politie staan centraal in het project.

Brom Effe Normaal heeft tot doel de overlast door scooters en bromfietsen terug te dringen en de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verhogen. Vanaf 25 augustus 2008 houdt de politie prikacties in de hele gemeente. Brommers en scooters worden van de straat geplukt en op de rollerbank gezet om het vermogen te testen. In 2004 werd het project met succes voor het eerst uitgevoerd.

De gemeente Gilze en Rijen, de politie, het Openbaar Ministerie en Halt Midden- en West-Brabant werken nauw samen om de overlast aan te pakken. Door deze samenwerking heeft het aanpakken van overtreders meer effect. Bij meer overtredingen (zoals geluid, rijgedrag) volgt niet zomaar een bekeuring, maar altijd een werkstraf die de overtreder in de gemeente moet uiitvoeren.

Ook werkt de politie aan dossiervorming, zodat zij het Openbaar Ministerie snel over veelplegers kan informeren. Bij meerdere keren in de fout gaan, volgt naast een werkstraf een boete; ook kan de politie de brommer of scooter in beslag nemen en vernietigen.

Brommer- en scooterrijders houd je dus aan de regels!