Stad Brussel


Actie « Winkelen per fiets, perfect ! » van 25 augustus tot 17 oktober 2008

Winkelen per fiets, parking voor niets!

Voor de dagelijkse boodschappen in de stad biedt de fiets talrijke voordelen : snelheid, gezelligheid en makkelijk parkeren. Nieuwe fietsstallingen werden onlangs door de Stad geplaatst om de fietsers toe te laten hun fiets veiliger vast te binden. Daarbij draagt het fietsgebruik bij tot het ontlasten van het verkeer en aangezien de fiets ook niet vervuilt, kan dit enkel maar voordelig zijn voor het milieu en het klimaat.

Net zoals vorig jaar, neemt de Stad Brussel, samen met 10 andere gemeenten, deel aan de actie Winkelen per fiets, perfect ! die gezamelijk door de GRACQ en de Fietsersbond Brussel georganiseerd wordt. Deze actie loopt zowel in de Vijfhoek als in de Europese Wijk.

Het principe ? U doet uw boodschappen bij één van de deelnemende handelaars, die herkenbaar zijn door een sticker op de vitrine en een geschilderd logo op de grond voor de deur. Deze handelaar plaatst een stempel op uw deelnemingskaart. Een volle kaart kunt u in de urne deponeren, bij één van de partnerwinkels van de actie. Kleine nieuwigheid voor 2008 : om te vermijden dat talrijke klanten die deelgenomen hebben aan de actie hun kaart niet terugbrengen aan het einde van de actie omdat ze niet de 8 voorziene stempels hadden kunnen behalen : iedereen die ten minste 2 stempels heeft gekregen mag zijn kaart terug brengen en aan de wedsstrijd deelnemen.

Tijdens de actie worden eveneens kleinere promotiegeschenken verdeeld.

Op 29 oktober zullen de winnaars die door het lot aangeduid werden, uitgenodigd worden voor de prijsuitreiking (aankoopbonnen bij fietshandelaars) in aanwezigheid van stadstbestuurders die deze actie stenen. De meest klantvriendelijke handelaars zullen eveneens in de bloemetjes worden gezet.

Voor meer informatie (reglement, prijzen, deelnemende handelaars) : www.winkelenperfiets.be, tel : 02 502 61 30.