Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 25 augustus 2008

Jonge wereldzeilers maken zich hard voor Rode Kruis Twee zeilavonturiers gaan 20 maanden lang de wereldzeeën bevaren in een klein bootje en zich inzetten voor het Nederlandse Rode Kruis. In aanloop van deze 'klimaatreis' zullen de avonturiers zich hard maken voor diverse acties en campagnes van de organisatie.

De 26-jarige Arjen van Eijk en de 31-jarige Florian Dirkse vertrekken in december voor een 'klimaatreis' van 20 maanden rond de wereld op een klein bootje. Naast het bedwingen van de oceanen zal hij diverse klimaatprojecten gaan bezoeken van het Rode Kruis en daarvan verslag doen in beeld in geluid. Deze reis verdient voorbereiding en daarom vertrekt Arjen zondag 31 augustus voor het Rode Kruis naar Guatemala om daar met eigen ogen te aanschouwen wat de huidige weersextremen tot gevolg hebben. Arjen gaat zelf participeren in evacuatietrainingen, boomplantacties en eerste hulp lessen. Daarnaast zal hij spreken met getroffenen van recente orkanen, landverschuivingen en droogtes. Arjen zal dagelijks een videodagboek bijhouden die op de website van Rode Kruis en youtube komt te staan.

'Arjen is een bikkel. Het profiel van Arjen van Eijk sluit naadloos aan bij het imago dat wij onze organisatie toedichten. Arjen staat voor avontuur, betrokkenheid en vrijwilligheid. Dat zijn onze sleutelwoorden', zegt Paula Legen, hoofd Communicatie van het Rode Kruis. Met deze samenwerking wil het Rode Kruis zich specifiek profileren op het terrein van jongerencommunicatie. Arjen zal 'als vriend van' het Rode Kruis jongeren bekend proberen te maken met vrijwilligerswerk van het Rode Kruis. Denk aan hulp aan eenzame ouderen, aan chronisch zieken en gehandicapten, of bijvoorbeeld als taalcoach. In de aankomende campagnes of acties zal Arjen een rol krijgen toebedeeld.

Het Rode Kruis
Het Rode kruis is een organisatie met vele vrijwilligers die zich zowel internationaal als nationaal bezig houdt met goede doelen. Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt direct. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie. Voor meer informatie over jongerenprojecten en maatschappelijke stages: www.giveaday.nl


---

Noot voor de redactie,