Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Foto-expositie 'WATER', OLAF KLIJN, in Het Jagershuis, Ouderkerk aan de Amstel.

Onder de titel 'WATER' exposeert architectuur- en landschapsfotograaf Olaf Klijn van 2 september t/m 28 december 2008 autonoom werk in Hotel Restaurant 't Jagershuis' te Ouderkerk aan de Amstel'. De 52 geëxposeerde foto's tonen water in vele varianten, van zeewier in Nieuw-Zeeland tot een tjalk op het IJsselmeer, van een waterwoning in IJburg tot de mozaïektegels in een Frans zwembad en van een Mani gevechtstoren aan de Middellandse Zee tot een Waterlands waterlandschap.

Publicaties van foto's van Olaf Klijn verschenen ondermeer in Groei & Bloei, MAN, Architecten 2004, P/F, Focus, De Fotograaf, GUP Magazine, De Architect, Hout in de Bouw, Het Houtblad, Houtwereld, Duurzaam Bouwen, Stedenbouw & Architectuur, Architecture + Urbanism, Villa d'Arte, Leven in Frankrijk, More Than Classic, Decors, L'Industria della Construzioni, Dax Magazine, Stads-Cahiers, VT-Wonen, Home & Garden, Midi Magazine, Nouveau en Seasons. Zijn foto's werden eerder geëxposeerd in de Bouw-RAI, Amsterdam, ABC-Architectuurmuseum, Haarlem, Galerie IN BEELD, Vlaardingen, Noorderlicht, Galerie No5, Leeuwarden, BouwBeurs, Utrecht, Hasselblad Image Centre, Utrecht, Nederlands Hervormde Kerk, Broek in Waterland, Rijksarchief N.H., Haarlem, Kunstroute Broek in Waterland, Museum De Speeltoren, Monnickendam, KUNSTKIJKENMONNICKENDAM, Monnickendam, Groepsexpositie 'Silver Eye', Ipswich, Suffolk (UK) en het ARCAM Architectuurcentrum, Amsterdam.

Als uitgever is Olaf Klijn verantwoordelijk voor de samenstelling, realisatie en uitgave van het boek 'Architectuur & Wonen in Broek in Waterland' (2004) met fotografie van Klijn en tekst, in Nederlands en Engels, van Anne M.C. van Wijngaarden, Monumentenzorg, Gemeente Waterland. Van de opbrengst uit verkoop van het boek komt een deel ten goede aan het Restauratiefonds van de Nederlands Hervormde Kerk te Broek in Waterland. Begin 2008 verscheen de tweede, herziene druk.
In 2007 verscheen zijn fotoboek 'Het Gezicht van Waterland' met 89 foto's van 16 beroepsfotografen. De eindredactie beeld was is handen van Adriaan Monshouwer, voormalig directeur Nederlands Foto Instituut en huidig commercieel directeur van fotobureau Hollandse Hoogte. Van de opbrengst uit verkoop van het boek komt een deel ten goede aan de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland. Beide boeken zijn tijdens de expositie in 't Jagershuis' verkrijgbaar.

Sinds mei 2006 beheert Olaf Klijn in het 17e-eeuwse houten Rijksmonument Roomeinde 13 te Broek in Waterland, 6 km ten noorden van Amsterdam, de Waterland Art Gallery. In de galerie worden foto-exposities van diverse fotografen georganiseerd en is een collectie beelden, keramiek en sieraden te zien. Het autonome werk van fotograaf Olaf Klijn bevindt zich permanent in stock.

Zie voor meer informatie de websites www.olafklynphotography.com, www.waterlandartgallery.nl. en www.jagershuis.com.

N.B.
Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht