Ingezonden persbericht


Rutger Smith blaast uit op Vitality Campus

Bezoekers en deelnemers Olympische Spelen vergelijken longinhoud in het kader van ikkanstoppen.nl

Beijing, 25 augustus 2008 - Rutger Smith heeft vandaag zijn longvolume getest op de Vitality Campus in Beijing. Hij kon de uitkomst direct vergelijken met de testresultaten van de Olympische sporters zoals zijn vriend en collega Marcel van der Westen (Olympisch halve finalist 110 meter horden). De longvolumetest op de Vitality Campus in het Holland Heineken House is een onderdeel van het platform ikkanstoppen.nl van Pfizer, dat informeert over stoppen met roken. Iedereen die de Vitality Campus bezoekt, kan de test uitvoeren. De Vitality Campus is een initiatief van DSM, Unilever, Achmea Zorg en Pfizer. Gezamenlijk leveren zij hiermee een bijdrage aan de bevordering van gezondheid, vitaliteit, bewegen en innovatie.

Rutger Smith bleek een longvolume te hebben van meer dan 7 liter. 'Stoppen met roken in relatie tot vitaliteit verdient alle aandacht', aldus Rutger Smith. 'Het is daarom goed dat de Vitality Campus er is, met onder meer de longvolumetest. Het belang van stoppen met roken wordt daarmee nog eens extra benadrukt.'

Stoppen met roken
De bezoekers van de Vitality Campus die de test hebben uitgevoerd, kunnen hun uitkomst vergelijken met die van topsporters, sportcoaches, bekende Nederlanders en andere bezoekers die al dan niet roken. Daarmee wordt benadrukt wat stoppen met roken doet op het longvolume. Samen met het antirookbeleid van minister Klink van VWS en het horecarookverbod dat op 1 juli is ingegaan, kan dit een extra motivatie zijn om te stoppen met roken. Overigens geldt sinds 1 mei 2008 eveneens een algemeen rookverbod in publieke gebouwen in Beijing. Ook het Holland Heineken House is 100% rookvrij.

Op de website van de Vitality Campus kunnen bezoekers foto's en filmpjes zien van (ex-)topsporters en (ex-)topcoaches die inspiratie of ondersteuning bieden bij het stoppen met roken. Met een zelftest kunnen ze achterhalen of ze gemotiveerd genoeg zijn om te stoppen. Daarnaast kunnen de bezoekers via de site freecards en e-cards vanaf de campus sturen naar (rokende) familie en vrienden.

Ikkanstoppen.nl
Het platform Ikkanstoppen.nl informeert op een positieve manier over stoppen met roken, onder meer via de website www.ikkanstoppen.nl. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verkrijgen en behouden van de juiste motivatie, maar ook hulp van vrienden en/of de huisarts vergroten de kans om te stoppen met roken. Het platform is een initiatief van geneesmiddelenproducent Pfizer bv.

Over Pfizer (www.pfizer.nl)
Pfizer Inc,opgericht in 1849, is 's werelds grootste farmaceutische bedrijf en ontdekt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt receptgeneesmiddelen in tien therapeutische gebieden waaronder oncologie (kanker) cardiovasculair (hart- en vaatziekten), pijn, neuroscience (neurowetenschap) en infectieziekten inclusief HIV-AIDS. Pfizer is tevens 's werelds grootste veterinaire (dier) geneesmiddelenfabrikant. Wereldwijd werken er meer dan 80.000 mensen in meer dan 90 landen bij Pfizer Inc. Allen zijn toegewijd aan het bijdragen aan een gezondere wereld.

Over de Vitality Campus
De Vitality Campus is gedurende de Olympische Spelen in Beijing gevestigd in het Holland Heineken House (8 tot en met 24 augustus). DSM, Unilever, Achmea Zorg en Pfizer Gezondheid hebben hiervoor als partners van NOC*NSF hun krachten gebundeld. Het doel is iedereen te laten ervaren wat het belang is van gezondheid, vitaliteit, bewegen en innovatie. Dat gebeurt bijvoorbeeld met tests zoals de longvolumemeting van ikkanstoppen.nl.

Noot voor de redactie (