Gemeente Zwolle

College ontvangt nieuwe inwoners Zwolle

Datum uitgave persbericht: 08/25/2008

Het college van B&W heeft zaterdag 23 augustus 2008 opnieuw vierentachtig nieuwe inwoners van Zwolle persoonlijk begroet. Tachtig volwassenen en vier kinderen konden op een informele manier kennismaken maken met de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris.

De collegeleden en de gemeentesecretaris gaven deze ochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder het wijkwethouderschap. Aan de hand van een audiovisuele productie van de stad werden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in de stad getoond. Tijdens de koffiepauze konden de nieuwe inwoners persoonlijk kennismaken met de collegeleden. Burgemeester Henk Jan Meijer: 'Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair niveau. Wij doen graag een beroep op de mensen die wonen en werken in de stad om Zwolle op koers te houden'.

Bijzonder

Door het stijgende inwonertal (inmiddels meer dan 117.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst tussen de 10 en 20 procent is besloten om deze bijeenkomst vanaf 2008 vier keer per jaar te organiseren. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de mensen persoonlijk verwelkomt.

Dialoog

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Sinds 2007 organiseert de gemeente eenmaal per jaar ook een ontvangst voor nieuwe ondernemers.

Kijk op de stad

Na afloop van de bijeenkomst in het stadhuis krijgen de inwoners de gelegenheid de stad te bekijken tijdens een anderhalf uur durende bustour. In elke bus geeft een rondleider uitleg over de diverse aspecten van de stad.

Enquête

Na afloop krijgen alle bezoekers onder andere de audiovisuele productie mee. Ook kunnen de inwoners op een enquêteformulier hun mening geven over de diverse onderdelen van het programma en wordt gevraagd om tips aan te dragen.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 25-08-2008 tot 24-09-2008