LLiNK

LLiNK volgt bevlogen mensen naar hun idealen

In het vierde seizoen van Aanpakken & Wegwezen worden bevlogen mensen gevolgd die Nederland verlaten om elders in de wereld een bijdrage te leveren aan een betere wereld. In deze serie volgen we Nederlanders die projecten willen opzetten in onder andere Polen, West-Papua, Oeganda en Madagaskar.

Elke aflevering vertelt een ander verhaal, en laat zien hoe de hoofdpersonen alles op alles zetten om hun project van de grond te krijgen. Aan goede ideeën is geen gebrek, maar lukt het de idealisten ook hun plannen te realiseren? En hoe reageren de mensen ter plaatse op de ondernemende Nederlanders?

Polen
In de eerste aflevering volgen we Carolien die in Polen een boomhuttendorp wil opzetten voor kinderen in tehuizen. Dan krijgt haar man een levensbedreigend ongeluk en komt ze ook in de financiële problemen. Zal het dorp er ooit komen?

Rwanda
Amina is 10 jaar geleden uit Rwanda naar Nederland gevlucht. Nu gaat ze terug om een tehuis op te zetten voor verstoten tienermoeders die uit de prostitutie komen. Ze wil de kinderen onafhankelijk en zelfstandig maken, iets wat ze in Nederland heeft geleerd. Kan ze de confrontatie met de herinnering van haar vreselijke verleden aan?

West-Papua
Ellis en Jurgen verkopen al hun hun spullen en vertrekken naar West-Papua, een van de minst ontwikkelde provincies van Indonesië. Ze vestigen zich midden in de jungle. Omdat de kindersterfte daar schrikbarend hoog is, willen ze een kliniek opzetten en waterputten bouwen. De nood is hoog, maar hoe gaan ze om met de beperkte middelen? Hoe bevalt het slapen in de jungle tussen de kakkerlakken? En kunnen ze de confrontatie met de armoede en de ziektes aan?

Madagaskar
Sarah reisde met haar vriend altijd de hele wereld over. Een jaar geleden is hij plotseling overleden. In zijn naam heeft ze nu een stichting opgericht en gaat ze hun droom om de wereld een stukje beter te maken verwezenlijken. Ze reist naar Madagaskar om daar waterputten te slaan. Gaat ze hun droom werkelijk realiseren?

Brazilië
Sabine is net afgestudeerd aan de kunstacademie en verhuist naar haar vriend Rafael in Brazilië. Zij wil zich gaan inzetten voor de kinderen in de sloppenwijken. Ze wil een kunstatelier opzetten en hen leren om van afval kunst te maken. Die kunst wil ze dan aan de toeristen gaan verkopen en zo inkomen genereren voor de kinderen. Is haar idee levensvatbaar?

Oeganda
Na zijn scheiding en een burn-out op het werk, besluit Bert in Afrika een nieuw leven te beginnen. Hij zet zich in het zuiden van Oeganda in een een klein dorp in voor een particuliere school. Zijn eerste project is zorgen voor schoon drink water voor de kinderen. Is dit de nieuwe start die hij wilde maken? Hoe bevalt zijn nieuwe leven?

Op zaterdag 13 september wordt eerst op veler verzoek de aflevering van Antoinette in Thailand nog een keer herhaald. Zij zet zich keihard in voor de opvang van mishandelde olifanten.

Aanpakken & Wegwezen, vanaf zaterdag 20 september zes nieuwe afleveringen om 20:30 uur op Ned 3

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,

LLiNK