Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Persprijs voor bewustwording over Noord-Zuid verhoudingen

De Vlaamse overheid organiseert opnieuw de Noord-Zuid persprijs. Met deze persprijs, de Noord-Zuid persprijs, wil de Vlaamse overheid enerzijds de media aanmoedigen om meer aandacht te besteden aan de Noord-Zuid problematiek en anderzijds de interesse bij brede lagen van de bevolking voor de Noord-Zuid problematiek vergroten.

De Vlaamse overheid reikt de prijs uit voor geschreven publicaties. De journalistieke aanpak en originaliteit enerzijds en de informatiewaarde en relevantie anderzijds zijn kernelementen bij de beoordeling van de artikels door de jury.

Het te beoordelen werk dient gepubliceerd te zijn in een Nederlandstalige krant, weekblad, maandblad, verkrijgbaar in Vlaanderen. Gespecialiseerde tijdschriften zoals Mo*magazine, Internationale Spectator, komen niet in aanmerking omdat sensibilisatie naar een minder geïnformeerd publiek een centrale doelstelling is.

Enkel artikelen die werden gepubliceerd na 30 juni 2007 en voor 1 september 2008 komen in aanmerking voor de persprijs. De inschrijvingen voor de persprijs worden afgesloten op 30 september 2008. De prijs bestaat uit een geldsom van 5.000 euro.