Verkiezing Obama is Nederlands video spektakel


XL Video levert gigantische videoschermen Democratische Conventie

ROOSENDAAL, 20080823 -- XLVideo, opgericht door de Nederlander Marcel de Keyzer in 1996, heeft de contracten binnengehaald voor de levering van de gigantische videoschermen voor de nationale conventie van de Amerikaanse Democratische Partij die van 25 tot en met 28 augustus in Denver wordt gehouden.

De omvangrijke videoschermen zullen worden gebruikt om de Democratische presidentskandidaat Barack Obama definitief als presidentskandidaat aan te wijzen. Ook bij de twee vorige conventies was XLVideo als 's werelds grootste videoverhuurbedrijf gevraagd voor de levering van de videoschermen.

Voor de conventie in Denver wordt een reusachtig videoscherm gebruikt van liefst 600m2 dat overgaat in het plafond van de enorme conventiehal. Het ontwerp is gemaakt door XLVideo in samenwerking met de bekende Amerikaanse stage designer Bruce Rodgers. XLVideo heeft ook het contract gekregen voor de videoschermen die gebruikt zullen worden bij de acceptatie speech van Barack Obama in het Denver stadion met een capaciteit voor 75000 bezoekers.

Ook voor de Republikeinse conventie die van 1-4 September wordt gehouden levert XLVideo het grote videoscherm. Alhoewel minder groot met 135m2 wordt hier de nieuwste generatie videoschermen toegepast met 4mm led technology waarop een schitterende grafische kwaliteit mogelijk is.

Over XLVideo
XLVideo is gespecialiseerd in business-to-business verhuur van extra large (XL) videoschermen voor allerlei massa-evenementen. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door de toen nog Leidse student Marcel de Keyzer. Zijn broer René de Keyzer is zijn carrière begonnen bij Philips Lighting in Eindhoven en sinds enkele jaren de CEO van XLVideo met de hoofdvestiging in Oostende, Belgie. Marcel de Keyzer leidt het onlangs geopende nieuwe XL Led Lab in New York, waar wereldberoemde stage designers de video mogelijkheden bespreken voor alle grote en spraakmakende evenementen en wereldtournees van popsterren.

XLVideo levert videoschermen voor onder meer: Conventies, Congressen, Autoshows, Tradeshows, TV-programma's, Concerten en sportevenementen. Ook beschikt het bedrijf over vele trucks met hydraulische portable videoschermen tot een maximum van 80m2, die snel opgebouwd kunnen worden voor zeer tijdelijke open lucht video presentaties b.v. in steden bij voetbalwedstrijden. Omzet XLVideo 70 miljoen Euro, aantal werknemers: 175, hoofdvestiging: XLVideo (Holding), Oostende, België. Andere vestigingen zijn er in de VS: Los Angeles, Atlanta, Detroit en New York; het Verenigd Koninkrijk: Londen; Frankrijk: Parijs; België: Gentbrugge; Nederland: Roosendaal; Duitsland: Hamburg, Düsseldorf en München; Zweden: Stockholm; China: Beijing.