Rijkswaterstaat
Nummer: 52 - BHID
Datum: 22 AUGUSTUS 2008

Tijdelijke afsluiting afrit Bleiswijk (afrit 8) op de A12

In de periode van 25 augustus t/m 29 augustus worden er tussen 21.30 uur en 05.00 uur wegwerkzaamheden uitgevoerd.

Rijkswaterstaat werkt tot begin 2010 tussen Zoetermeer en Gouda in beide richtingen aan de verbreding van de A12. In verband met deze werkzaamheden wordt de op- en afrit Bleiswijk van 25 t/m 29 augustus van 21.30 tot en met 05.00 uur afgesloten. Deze afsluiting is nodig om voorbereidingen te kunnen treffen voor de aanleg van toekomstige viaducten over het spoor en over de A12.

Omleidingen

Verkeer vanuit Den Haag naar Bleiswijk wordt omgeleid via de af- en oprit Zevenhuizen (afrit 9). Deze omleiding wordt aangegeven met de letter B.

Verkeer vanuit Bleiswijk naar Den Haag wordt omgeleid via de Zoetermeerselaan / oprit Zoetermeer

(oprit 7). Deze omleiding wordt aangegeven met de letter D.

Werkzaamheden A12
De A12 is één van de oudste en drukste snelwegen in Nederland. Rijkswaterstaat moderniseert de weg tussen Zoetermeer en Gouda. De weg wordt veiliger en het verkeer zal beter kunnen doorstromen.
De A12 krijgt spitsstroken in beide rijrichtingen tussen Zoetermeer-Oost en knooppunt Gouwe. Over een afstand van circa 11 kilometer ontstaat zo meer ruimte voor het verkeer in de spits.

De extra stroken worden aan de linkerkant van de weg aangelegd, langs de middenberm. Ze zijn smaller dan de overige rijstroken en gaan alleen in de spits open voor het verkeer. Tussen Zoetermeer-Oost en Gouda zal een maximumsnelheid van 100km/u gaan gelden, ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Om veiligheidsredenen geldt tot begin 2010 op verschillende delen waar gewerkt wordt een maximum snelheid van 90 km/u.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl



Rijkswaterstaat