Gemeente Baarn

Huldiging Ilse van der Meijden voor Olympisch goud

Waterpolokeepster en inwoonster van Baarn Ilse van der Meijden heeft met het Nederlandse waterpoloteam geschiedenis geschreven door Olympisch kampioen te worden. Zij zal dinsdag 26 augustus a.s. om 15.00 uur op het bordes van het gemeentehuis van Baarn (Laanstraat 1) haar gouden medaille laten zien. Wethouder Henk van de Kerk zal haar namens de gemeente huldigen en haar de erespeld van de gemeente Baarn overhandigen.

Prestaties in Beijing
In de afgelopen week was keepster Ilse van grote waarde voor het olympisch waterpoloteam. Ze stopte in de kwartfinale een penalty in de beslissende penaltyreeks, nadat de reguliere speeltijd had geresulteerd in een gelijkspel. Ook binnen de reguliere speeltijd van de wedstrijden verrichtte ze als keepster belangrijke en knappe reddingen.

Ilse en de gemeente Baarn
In 2006 werd Ilse al eens door de gemeente gehuldigd, tijdens de jaarlijkse collectieve kampioenenhuldiging. Zij was namelijk met haar club Brandenburg Nederlands waterpolokampioen geworden. Jaren geleden is de Baarnse begonnen met waterpolo door een gemeentelijke sportkennismaking voor basisscholieren, genaamd High-5. Na de sportkennismaking werd zij lid van ZC De Vuursche, een club die de High-5 cursus verzorgde. Het High-5 programma van de gemeente bestaat nog steeds. Jaarlijks maken ongeveer zeshonderd kinderen in Baarn kennis met tientallen verschillende sporten.