Gemeente Heemskerk


vrijdag, 22 augustus 2008

Informatieavond fietsroute via Luxemburglaan - Drakenburg

Op dinsdagavond 26 augustus is er een inloop-informatieavond over de route die de korte fietsverbinding tussen het centrum van Heemskerk en het station gaat lopen. Tussen 19.30 en 20.30 kunnen belangstellenden in de kleine zaal van De Cirkel binnenlopen om tekeningen te bekijken, vragen te stellen en hun mening te geven.

Eén van de onderwerpen uit het 'Fietsbeleidsplan' van de gemeente Heemskerk behelst de realisering van een zo kort mogelijke fietsverbinding tussen het station en het centrumgebied. Een paar maanden geleden is een eerste concept van de route van de korte fietsverbinding gepresenteerd. Hierin loopt de fietsverbinding vanaf het station, door de Euratomsingel, de Denemarkenstraat, tussen twee flats aan de Luxemburglaan, over een aan te leggen fietsbrug over het water naar de Drakenburg en na het oversteken van de Tolweg via Beierlust en De Kleine Hoevens naar de Zaalberglaan en het winkelgebied. Het traject van dit concept leverde kritische reacties op van bewoners van de twee flats aan de Luxemburglaan en van bewoners uit de wijk Sandenburg. Kern van de kritiek was vooral de aantasting van het rustieke groen en van de speelplek in de Luxemburglaan én gevaarlijke verkeerssituaties die kunnen ontstaan in de smalle Drakenburg en bij de oversteek van de Tolweg.

Tweede variant
De gemeente is daarna aan de slag gegaan met een tweede concept, waarbij de medewerking van de Hartekampgroep noodzakelijk bleek. Een deel van deze alternatieve route voert namelijk over grondgebied van Harteheem. Inmiddels heeft de Hartekampgroep haar medewerking toegezegd. In het tweede concept loopt de fietsverbinding door de Euratomsingel, de Beneluxlaan, de Luxemburglaan, over een aan te leggen fietsbrug, langs De Berkenhof en na het oversteken van de Tolweg weer naar het winkelgebied.

---