Datum: 26 augustus 2008


---

Hillegom Aanhoudingen voor overval op Zeeman De politie heeft in juli drie verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op de Zeeman aan de Hoofdstraat. De verdachten, een 17 jarige Hillegomse, een 19 jarige Noordwijker en een 21 jarige Amsterdammer zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris die de in bewaring stelling heeft bevolen. De politie was een onderzoek gestart naar de gewapende overval die op vrijdag 6 juni jl. werd gepleegd. Twee mannen bedreigden 's morgens een medewerkster met een mes en eisten geld uit de kluis. Met een geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. De politie kwam de verdachten op het spoor door verklaringen van de medewerksters en getuigenverklaringen, die deel uitmaakten van een uitvoerig recherche-onderzoek.

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige man uit Noordwijk. De politie controleerde deze beginnend bestuurder van een auto op dinsdag 26 augustus rond 01.00 uur op de Nieuwe Zeeweg. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse met als uitslag 355 ug/l. Boven de limiet van 0.90 ug/l. en de invorderingsgrond van 350 ug/l. Het was niet de eerste keer dat hij door de politie werd betrapt op het rijden onder invloed. Zo werd hij in 2002 betrapt met 400 ug/l., en twee keer in 2006 met 340 en 480 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Aanhouding voor bezit gestolen fiets De politie heeft maandag 25 augustus rond 17.30 uur op de Hogewoerd een 28 jarige vrouw uit Leiden aangehouden. Zij reed op een fiets die in januari 2007 in Amsterdam gestolen was. De politie ontdekte dit na controle van de fiets. De vrouw gaf aan van niets te weten en de fiets gekregen te hebben. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tezake heling.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Nieuwkoop Verkeersongeval In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus vond er op de Achterweg een éénzijdig verkeersongeval plaats. Een 16 jarige bromfietser uit Noorden reed vanuit de richting van de Kennedylaan over de Achterweg. Op de twee snelheidsremmers in de weg verloor hij de controle over zijn bromfiets waarna hij tegen een lantaarnpaal botste. De bromfietser werd met pijn in de heup overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongens opgepakt voor vernielen ruit De politie heeft dinsdag 26 augustus rond 03.00 uur twee jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel van 14 en 15 jaar opgepakt voor het vernielen van een ruit van een school aan het Kroonkruid. De politie was naar de school gegaan na een melding dat daar jeugd voor overlast zorgde. Op het moment dat de agenten arriveerden vlogen er vijf jongens weg. Een ruit van de school bleek ingegooid. De agenten gingen verder op het geluid van brekend glas af. Dit was op het plein van een school aan de Goudmos waar vermoedelijk was geprobeerd een fles door een ruit te gooien. Alleen de fles sneuvelde daarbij. Agenten zagen kans om de twee op te pakken. Zij zitten nog vast.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft maandag 25 augustus het rijbewijs ingenomen van een 55 jarige man uit Waddinxveen. Rond 16.10 uur controleerden agenten de man op de Goudkade. Hij bestuurde een vrachtauto. Bij de controle werd drankgebruik door hem vastgesteld. Er volgde een ademanalyse die een uitslag liet zien van 590 ug/l. (limiet 220 ug/l. )

Gouda Aanhoudingen na diefstal kado De politie heeft maandagmiddag 25 augustus twee vrouwen uit Gouda van 22 en 38 jaar en een 41 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een kado. Een 25 jarige Gouwenaar had een plastic tas met daarin een kado even op de grond naast zich gezet toen hij in een winkel in de Nieuwe Markpassage stond. Toen hij de tas weer wilde oppakken was deze echter verdwenen. De Gouwenaar zag een groepje personen in de winkel die hem naar zijn gevoel eerder al in de gaten hadden gehouden. De Gouwenaar zag dat een van de personen zijn kado had, maar deze zat in een ander plastic tas. De Gouwenaar heeft hierop de politie gebeld en is de groep personen gevolgd. Kort daarop sprak hij de personen aan, waarna hij van één van de vrouwen de tas met het kado in de handen teruggeduwd kreeg. Een man uit de groep gaf hem hierop een klap in het gezicht en liep daarna weg. Twee vrouwen en een man, in gezelschap van twee kinderen, werden op de Wilhelminastraat aangehouden door de politie.

----------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --