Gemeente Drechterland

26-8-2008
september is de maand om het eens te proberen!

Kennismaking met âAangepast sportenâ in Noord-Holland

In september begint het nieuwe sportseizoen voor alle sporters. Een ideaal moment om ook eens kennis te maken met alle aangepaste sportmogelijkheden in de regio.

Daarom organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in samenwerking met diverse sportaanbieders de âMaand van het Aangepast Sportenâ. Een maand met allerlei open dagen bij organisaties die een sportaanbod aanbieden voor mensen met een beperking. In de provincie Noord-Holland zetten verenigingen hun deuren open voor iedereen die graag meer wil bewegen.

Sport doet goed, dat weten wij allemaal. Ook de waarde van aangepast sporten is geen punt van discussie. Juist voor mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, auditief, visueel) of chronische aandoening is sport uitermate belangrijk. Grenzen worden verkend en verlegd, en het zelfvertrouwen wordt vergroot. Helaas is onbekendheid met aangepast sporten een belangrijke reden dat veel mensen nog niet actief zijn. Daarom hebben alle regiomedewerkers aangepast sporten in de provincie Noord-Holland hun best gedaan om de verenigingen met een aangepast sportaanbod bij hun in de regio deel te laten nemen aan de âMaand van het Aangepast Sportenâ.

Om het aangepast sportaanbod te optimaliseren en het aantal deelnemers aan deze sportactiviteiten te vergroten hebben de Provincie Noord-Holland, Gehandicaptensport Nederland, de gemeenten in de regio en Sportservice Noord-Holland de handen ineen geslagen met als resultaat het samenwerkingsverband aangepast sporten. Sinds 2004 beschikt iedere regio in Noord-Holland over een professional op het gebied van het aangepast sporten. Evenals in de andere regioâs spelen de gemeenten in de regio West-Friesland een essentiële rol binnen het samenwerkingsverband! Door het aangaan van een gezamenlijke verbintenis en door het getoonde vertrouwen in de werkwijze van Sportservice Noord-Holland zorgen de regiogemeenten Andijk, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec en Wervershoof ervoor dat de wereld van het aangepast sporten voor hun inwoners volledig open staat. Zij delen de overtuiging dat sport voor u toegankelijk moet zijn.

In de maand september kunt u o.a. badminton uitproberen, g-hockey, waterskiën en meer. Kijk voor een overzicht van alle open dagen op de speciale website of neem contact op met de regiomedewerker. Wilt u de (gratis) brochure met het totale aangepaste sportaanbod ontvangen, een persoonlijk (sport)advies of wilt u meer weten over aangepast sporten in de regio West-Friesland? Bel of mail met de regiomedewerker aangepast sporten, Mariska Bakker, telefoon: (0229) 28 77 04 of stuur een mail.

Op de foto: aangepast sporten geeft plezier!

Badminton voor gehadicapten