Gemeente Maastricht

Koninklijke onderscheiding L.H.F. Geerts mede-oprichter en voorzitter Jeu de Boules Club Terra

22.08.08

Op zaterdag 23 augustus 2008 om 16.30 uur zal burgemeester Leers in buurtcentrum de Romein, Potteriestraat 30 een Koninklijke onderscheiding (Lid in de orde van Oranje-Nassau) uitreiken aan de heer L.H.F. Geerts, bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Jeu de Boules Club Terra te Maastricht. Hij was mede-oprichter en sindsdien voorzitter van deze club.

Personalia:
Geerts, Leonards Helena Franciscus
Geboren op 20 januari 1947 te Heerlen (61 jaar)
Adres: Potterieplein 14, 6216 VA Maastricht

Beroep:
Taxichauffeur taxibedrijf Brüll te Maastricht.

Verdiensten:
Speciaal verdienstelijk voor sport en recreatie in de Maastrichtse wijk Pottenberg: in het bijzonder:

Stichting Sport- en Dagrecreatie Pottenberg:


* 1982-1983: voorzitter ('kartrekker') geweest van deze stichting. Als zodanig had hij in 1983 een belangrijk aandeel in de realisering (in eigen beheer) van drie jeu de boulesbanen en was hij medeoprichter van de nieuwe stichting Jeu de Boulesclub Terra (JBC Terra), die de banen in beheer nam.
* 1983-heden: medeoprichter en voorzitter (sedert 1985) van de JBC Terra, die zich ontwikkelde tot een actieve vereniging met 80 leden. Na een bestuurscrisis in 1985 nam hij het voorzitterschap op zich. Door zijn toedoen werd een nieuwe locatie voor de vereniging gevonden en werden er in eigen beheer zes jeu de boules-banen gerealiseerd. De vereniging organiseert het hele jaar door activiteiten en toernooien.