Gemeente Pekela


Acantus zorgt voor afvoer vervuild puin

Wooncorporatie Acantus zal er op korte termijn voor zorgen dat een hoeveelheid puin op een herstructureringslocatie tussen de Hugo de Grootstraat en de Achterweg in Oude Pekela wordt verwijderd.

Die toezegging is gedaan aan het Pekelder gementebestuur. Het CDA uitte bij monde van fractievoorzitter Jan Klungel haar ongenoegen over de situatie. Binnenkort worden er nieuwe woningen opgeleverd en dan moet de buurt er netjes bij liggen. Volgens Klungel wordt op het terein, dat door een hekwerk is omgeven, ook afval van elders gedumpt. Het feit dat er sprake is van vervuiling van het puin is er volgens verantwoordelijk wethouder Etse Dijk (PvdA) de oorzaak van dat het ruimen langer duurt dan gebruikelijk. "Door Acantus is een offerte aangevraagd voor de afvoer van het verontreinigde puin.

Zo gauw de kosten duidelijk zijn kan tot afvoer worden overgegaan". Ook zijn er klachten over stankoverlast van de watergang langs de IJsbaanlaan bij hoge temperaturen, waarbij sprake is van vissterfte. Burgemeester Meindert Schollema wil de oorzaak direct aangepakt zien. De brandweer zal in voorkomende gevallen water in de vijver gaan pompen. Hij doet een beroep op de omngeving om geen rommel in het water te dumpen. Overigens hoeft het dumpen van afval niet direct uit de buurt zelf te komen. Er is ook al gezien dat rotzooi met een aanhangwagentje werd aangevoerd en gestort. In voorkomende gevallen worden getuigen verzocht dit bij de politie te melden.