Communicatie

Nog een maand tot sluitingsdatum inzendingen Aad Struijs Persprijs

Publicatiedatum: 25-08-2008


Persbericht

Arnhem, 26 augustus 2008, De commissie Aad Struijs Persprijs herinnert journalisten eraan dat er nog maar een maand de tijd is om publicaties in te zenden voor de Aad Struijs Persprijs. De sluitingstermijn is 30 september 2008.
De Aad Struijs Persprijs is begin 2007 ingesteld door TourPRess Holland. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de Nederlandstalige reisjournalistiek en reispublicaties. Journalisten van dagbladen, weekbladen, tijdschriften, reisvakbladen, internet, makers van radio- en tv-reportages en -programma's kunnen reisreportages inzenden voor de Aad Struijs Persprijs. Ook kan werk van anderen worden ingezonden. Er geldt een restrictie van maximaal drie inzendingen per persoon. De publicaties moeten van na 30 september 2007 zijn.

Hommage
De prijs is een hommage aan de in 2004 overleden reisjournalist Aad Struijs en is dit jaar op 8 januari 2008 tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht voor het eerst uitgereikt aan Marjolein Westerterp voor haar artikel "Expeditie Ethiopië" in het maandblad Zin. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van ¤ 1500.

Goede start in 2007
De eerste editie van Aad Struijs Persprijs was een groot succes. Er werden meer dan honderd inzendingen ontvangen. Na een selectie werden vijf nominaties bekendgemaakt. Een van de nominaties betrof de columns van reisjournalist Hans Avontuur. De jury schreef in haar rapport hierover: "De columns van Hans Avontuur in het Algemeen Dagblad vallen op door een hoog en heerlijk aha-erlebnisgehalte. Hij verwoordt zijn ervaringen en ergernissen in een prettige stijl waarin het gros van vakantievierend Nederland zich kan herkennen. Zijn columns zijn een verademing, opgetekend door een sympathieke, zelfkritische reisjournalist die de reisbranche op de vingers tikt of zichzelf als - gierige - toerist etaleert."

Jury
Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit: Marjolein Westerterp, (juryvoorzitter en winnaar van de Aad Struijs Persprijs 2007, in dagelijks leven hoofdredacteur van Zin en Felderhof); Han van Geenhuijzen (reisjournalist Motor Magazine , Kampeer & Caravan Kampioen en So British&Irish); Lia Grooters (bedenker van Vakantiereiswijzer.nl en eigenaar van Golfreiswijzer.nl); Liduine Hoyinck (communicatie-adviseur); Six van Leeuwen (directeur van BuroSix); Nico van der Maat (reisredacteur Kampeerautomagazine); Miranda Schoonderwoerd (freelance eindredacteur/journalist en sinds begin 2008 hoofdredacteur van Viva España en plaatsvervangend juryvoorzitter).

Deelname
Stuur voor 1 oktober eigen werk of werk van anderen naar: Aad Struijs Persprijs, Postbus 294, 3760 AG Soest of mail naar info@aadstruijspersprijs.nl . Op www.aadstruijspersprijs staat een inschrijfformulier en alle criteria en voorwaarden.



VNU Exhibitions