Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 26-08-2008

Vernieler aangehouden
NIEUWEGEIN De politie heeft maandagavond 25 augustus een 20-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het ingooien van een ruit bij de bakker in de Dorpsstraat.

Een buurtbewoner zag rond 23.30 uur dat twee mannen de ruit van de bakker vernielden en belde de politie. Agenten hielden op aanwijzing van een getuige een van de mannen aan. Hij bekende uit frustratie vanwege het stuklopen van zijn relatie de ruit te hebben ingetrapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Containerbrand
LOPIK - Op het Beatrix Plantsoen is in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus een container met oud papier in brand gestoken. Een getuige zag rond 02.00 uur een witte personenauto met twee jongens bij de container, die in lichterlaaie stond. Hun auto is vermoedelijk een Volkswagen Golf. De beide jongens hebben een slank postuur. Een van de jongens heeft een blanke huidskleur en spreekt accentloos Nederlands. De andere jongen heeft een lichtgetinte huidskleur.

Getuigen en mensen die menen te weten wie de brand heeft gesticht, kunnen zich melden bij politiebureau IJsselstein, tel. 0900-8844 (lokaal tarief). De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding zonder rijbewijs
NIEUWEGEIN - Een 15-jarige jongen uit Nieuwegein is maandagmiddag 25 augustus op de Carillonlaan met een bromscooter tegen een geparkeerde auto gevallen. Hij kwam er vanaf met wat schaafwonden en een bekeuring.

Het gebeurde om 15.45 uur. De bestuurder van de scooter had geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De schade aan de auto wordt onderling geregeld met de eigenaar. Het slachtoffer kreeg behalve een bon het advies voor een bezoek aan zijn huisarts.