Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 25 augustus 2008

* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
Een 30-jarige inwoner uit Poortugaal is zondagavond rond elf uur aangehouden nadat hij een 20-jarige Rotterdammer had geprobeerd te beroven. Het slachtoffer werd ter hoogte de Schiedamseweg door de verdachte op straat bedreigd met een mes. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de man even later door gealarmeerd politiepersoneel aangehouden. Tijdens de fouillering werd het mes aangetroffen. Er werd niets buit gemaakt.


* MAN VEROORZAAKT AANRIJDING ZONDER RIJBEWIJS

NOORD - Op De Goudwinde heeft de politie van district Noord zondagavond een man aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De 21-jarige man uit 'S Gravenhage had bij het inparkeren een andere auto geraakt. Hoewel mensen er getuigen van waren geweest, ontkende de man de aanrijding en was hij een woning binnen gegaan. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, kwam ook de man weer tevoorschijn. Aan de agenten gaf de man toch toe de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij bleek echter niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich niet legitimeren. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* MAN ONWEL UIT WONING GEHAALD
HOEK VAN HOLLAND - Een 58-jarige inwoner van een woning aan de Prins Hendrikstraat is zondagavond met behulp van de brandweer uit zijn woning gehaald. De man die al een aantal dagen in de hal van zijn woning lag, vermoedelijk als gevolg van teveel alcohol gebruik, werd naar aanleiding van een melding door de politie aangetroffen. De brandweer haalde de man via een raam uit de woning waarna hij werd overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis.


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITI
Twee Rotterdamse jongens van 13 en 15 jaar oud zijn zondagavond rond half elf in een portiek van een woning aan de Helsingborgerf aangehouden. Het tweetal werd door een man op heterdaad getrapt toen ze met een zwarte viltstift een tekening maakten op de deurpost van een woning. Direct werd de politie gewaarschuwd die het tweetal meenam voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

OUDE NOORDEN - De politie van district Noord heeft zondagochtend rond acht uur een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. De man was even daarvoor gecontroleerd op alcoholgebruik en bleek een promillage van 1.7 in zijn bloed te hebben. Hij kreeg hiervoor een tijdelijke rijontzegging. Met behulp van cameratoezicht was gezien dat de man vervolgens toch in zijn auto was gestapt en richting het Hofplein reed. Ter hoogte van Pompenburg werd de man door gealarmeerde politieagenten aangehouden. Samen met zijn auto werd de 39-jarige man uit Capelle aan den IJssel overgebracht naar een politiebureau.


* KEUKENBRAND
PRINS-ALEXANDER - Doordat een sapcentrifuge op de elektrische kookplaat was blijven staan ontstond zondagmorgen brand in een woning aan de Keldermansstraat. Rond tien uur bemerkte de 24-jarige eigenaresse de brand en waarschuwde de brandweer. Door brandweerpersoneel werden de nog in de woning aanwezige katten en hond gered. In de keuken ontstond veel rook en roetschade die door Salvage werd opgeruimd. Er raakte niemand gewond.


* DRONKEN MAN LIGT OP RIJBAAN
AGNIESEBUURT - Politieagenten van district Noord hebben zondagochtend rond zes uur een 21-jarige Schiedammer aangehouden, nadat zij hem van de Heer Bokelweg hadden gehaald. De man lag languit op de weg en bleek dronken te zijn. Omdat de man zich recalcitrant gedroeg en niet wilde meewerken, is hij aangehouden. Op het politiebureau heeft hij een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap.


* DIEFSTAL NAVIGATIE-APPARATUUR
In de afgelopen week is uit drie auto's die geparkeerd stonden aan de Plassingel, de West-Sidelinge en vanaf het Airportplein navigatieapparatuur gestolen. De politie geeft als tip om vooral dit soort apparatuur en waardevolle goederen niet in de auto achter te laten. Maak van de gelegenheid geen dief!!


* VERNIELINGEN
Twee auto's die geparkeerd stonden aan de Becramming zijn met een scherp voorwerp bekrast. De politie is opzoek naar getuigen van deze vernielingen. Als u getuige bent van een vernieling belt u dan direct met 112. Alleen met u hulp kunnen we deze vorm van misdaad bestrijden.


* RIJDEN ONDER INVLOED
Tijdens een alcoholcontrole op de Prinses Julianalaan zijn vrijdagavond 40 bestuurders gecontroleerd: twee personen werden aangehouden. Een 41-jarige man reed zonder rijbewijs op een bromfiets, en bleek promillage van 1.75 in zijn bloed te hebben. Ook een 23-jarige beginnende bestuurder bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Ook zaterdag werden twee bestuurders aangehouden; op de Job van der Zeelaan reed een 46-jarige inwoner van Maassluis op een bromfiets, die een promillage van 1.95 in zijn bloed bleek te hebben. Een 40-jarige Rotterdammer reed op de Korte Buurt en had een promillage van 0.7 in zijn bloed.