Politie Drenthe

Maandag

Assen, 25-08-2008

Politie assisteert bij huiselijk geweld

EMMEN/NIEUW WEERDINGEN/MEPPEL Zondag heeft de politie een 31-jarige man uit Emmen, een 46-jarige man uit Nieuw Weerdinge en een 49-jarige man uit Meppel aangehouden. Allen worden er van verdacht hun vrouwelijke partner te hebben mishandeld. Alle drie de zaken wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-165147/164959/165084)

Politie assisteert bij caravanbrand

KLIJNDIJK Zondagmiddag is er aan de Melkweg een caravan uitgebrand. De 61-jarige eigenaresse uit Winschoten was op het moment van de brand niet aanwezig in haar caravan. Er zijn geen aanwijzingen gevonden van brandstichting. (08-165090)

Fietsendief aangehouden

BEILEN Zondagmorgen is op het Stationsplein een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. De politie trof de man tussen de bosjes waar hij aan het sleutelen was aan meerdere fietsen. De man is aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. (08-165013)

Aanhoudingen voor het vernielen van autos

EMMEN Zondagmorgen heeft de politie een 14-jarige jongen uit Emmen aangehouden. De jongen had een auto op het Willinkplein vernield. De eigenaar zag het, belde de politie en volgde de jongen. Daarop kon de politie de jongen op de Esweg aanhouden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. (08-165008)

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in de Oude Boazstraat een 21-jarige jongen uit Nijeveen aangehouden voor het vernielen van een auto. De 29-jarige eigenaar van de auto uit Meppel zag dat de 21-jarige man tegen zijn auto schopte en daarop wegrende. De eigenaar ging er achter aan, hield de man aan en droeg hem over aan de politie. In afwachting van het verhoord is de man meegenomen naar het bureau en ingesloten. (08-165148)

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Zondagmiddag reed een 44-jarige vrouw uit Meppel in haar auto over de Ferdinand Bolstraat. Daar botste ze tegen een geparkeerde auto. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs en ze had gedronken, 1,5 promille. Na verhoor kreeg ze een dagvaarding mee. (08-165069)

ASSEN Zondagmiddag reed een 22-jarige Assenaar met zijn auto over de Groene Dijk, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,97 promille.(08-165040)

HOLLANDSCHEVELD Zondagavond heeft de politie een 51-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. Getuigen zagen dat hij op Het Hoekje in een auto stapte die even daarvoor tegen een geparkeerde auto was gereden. Hij reed vervolgens weg van de plaats van de aanrijding. Kort daarna kon hij in zijn woning worden aangehouden. Omdat hij had gedronken moest de man blazen. De test kwam uit op 2,23 promille, meer dan genoeg om het rijbewijs in te vorderen. (08-165104)

EELDE Zondagnacht reed een 22-jarige automobilist uit De Punt over de Esweg, onder invloed van alcohol. Bij de blaastest kwam hij uit op 1,38 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-165154)

HOOGEVEEN Zondagnacht controleerde de politie op de Alteveerstraat een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen. Hij had gedronken en blies bij de verplichte ademtest een promillage van 1,69. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-165157)

Motorrijder gewond bij ongeval; politie zoekt veroorzaker

VRIES Zondagmiddag reed een 46-jarige motorrijder uit Assen over de Voorste Kampen. Daar kwam een kind op een fiets door de binnenbocht, aan de verkeerde wegkant, hem tegemoet. Om het kind te ontwijken remde hij en ging met de motor onderuit. Doordat de man ongelukkig tegen de stoeprand kwam heeft hij vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken. De politie heeft geprobeerd uit te zoeken wie de jeugdige fietser is, maar tot nu toe zonder resultaat. (08-165074)

Aanrijding door alcohol

EMMEN Zondagavond reed een 49-jarige man uit Nieuw Weerdinge met zijn auto over de N391, de weg van Emmen naar Ter Apel. Bij de rotonde bij de Pottendijk botste hij tegen een boom. Een wiel raakte los van de auto en raakte een tegenligger. De bestuurder had alcohol gedronken. Van hem is een bloedproef genomen. (08-165144)

Politie vordert rijbewijzen in na snelheidsovertredingen

ERM Op de N34 heeft de politie met de lasergun twee automobilisten betrapt op een veel te hoge snelheid. Een 24-jarige man uit Vroomshoop reed 177 kilometer per uur. Een 19-jarige automobilist uit Amersfoort bracht 155 op de klok. Beide bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Op dit wegvak geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur.

Politie onderzoekt snelkraak

ROGAT Zondagnacht kreeg de politie een inbraakmelding vanuit een tankstation aan de Industrieweg. Ter plekke bleek een snelkraak te zijn gepleegd, waarbij rookartikelen zijn buitgemaakt. De politie onderzoekt deze zaak. Een zoekactie naar de daders via de vluchtroutes leverde tot nu toe niets op. (08-165163)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.