Persberichten Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 26-08-2008

Politie is op zoek naar inbreker met nat pak

BAARN De politie is op zoek naar een woninginbreker die vermoedelijk tijdens het uitvoeren van zijn criminele actie in een tuinvijver terecht is gekomen.

In de nacht van zaterdag 23 augustus op zondag 24 augustus, tussen 23.15 en 03.00 uur, ontdekte de bewoner van een woning op de Wagenaarlaan dat een inbreker getracht had in te breken in zijn woning. Bij het buurtonderzoek dat de agenten instelden, meldde een andere bewoner in de Wagenaarlaan dat de inbreker mogelijk ook in hun achtertuin was geweest, omdat de poortdeur openstond. Hij was echter niet ver gekomen, maar is vermoedelijk pardoes in de tuinvijver terecht gekomen omdat het gespannen net over het vissenverblijf in het water hing en de vijverpomp plat op het water lag.

De politie zoekt nu naar getuigen of bekenden in de relatiesfeer van deze verdachte die de man in de vroege ochtend van zondag 24 augustus hebben gezien en hebben geconstateerd dat zijn kleding doorweekt was. Deze informatie kan melden via het telefoonnummer 0900-8844 of, indien men anoniem wil blijven, het meldingsnummer 0800-7000.

Ruit vernield

BAARN- Op maandagavond 25 augustus werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er ruiten werden vernield van een bedrijf aan de Gerrit van der Veenlaan. De man werd in de omgeving aangetroffen en direct aangehouden. Het is nog onbekend waarom de man de ruiten kapot heeft gemaakt.

Diefstal uit bedrijf

BAARN- Op zondagavond 25 augustus werden twee personen aangehouden na een inbraak in een woning. Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in de woning aan de Berkenweg. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen dat een raam vernield was. Na onderzoek in de woning werden twee verdachten, mannen van 18 en 22 jaar uit Baarn en Hilversum, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit auto

SOEST- Op dinsdagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in autos aan de Johannes Postlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een 39-jarige man uit Utrecht rijden die voldeed aan het signalement. Hij werd direct aangehouden en uit zijn kleding kwam een navigatiesysteem tevoorschijn. In de straat werden twee opengebroken autos aangetroffen. De man werd ingesloten voor verhoor.