Gemeente Albrandswaard


Ook Albrandswaard doet MEE

MEE Rotterdam Rijnmond en BAR-gemeenten sluiten convenant rond ondersteuning van burgers met een beperking. Met het ondertekenen van het convenant tussen de gemeente Albrandswaard en MEE Rotterdam Rijnmond hebben de BAR-gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) alle drie een afspraak gemaakt over de aansluiting van de activiteiten van MEE Rotterdam Rijnmond op het gemeentelijke Wmo-beleid.

Het convenant met Albrandswaard is ondertekend door wethouder J.L.M.J. Backbier, wethouder in Albrandswaard en de heer P.H. van der Veen, bestuurder van MEE Rotterdam Rijnmond.

MEE-organisaties en gemeenten

MEE-organisaties hebben als kerntaak om mensen met een beperking, bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, mensen met een autistische stoornis of slechtzienden, te adviseren en te ondersteunen bij vragen over onderwijs, wonen, werken, regelingen en voorzieningen. Op termijn gaat de financiering van AWBZ (het Rijk) naar de gemeenten (Wmo) toe. Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn de gemeenten verantwoordelijk voor informatie en advies over ondersteuning, wonen, zorg en welzijn. Alle gemeenten sluiten daarom met de MEE-organisaties een convenant dat de uitvoering hiervan mede mogelijk maakt.

Medewerkers van MEE Rotterdam Rijnmond zorgen ervoor dat mensen met een beperking kunnen (blijven) meedoen in de samenleving. Om die reden is MEE ook betrokken bij de ontwikkeling van het Wmo-loket in de BAR-gemeenten. MEE is bereid om de gemeente te adviseren over onderdelen van het gemeentelijk beleid als het gaat om mensen met een beperking. De gemeente kan daarbij gebruikmaken van de jarenlange ervaring die MEE heeft met de doelgroep. MEE levert een bijdrage aan de Vraagwijzers en Mantelzorgsteunpunten in de gemeenten waar het gaat om mensen met een beperking. Zo wordt er samen met de Stichting Welzijn 50+ en stichting Opmaat gewerkt aan informatiebijeenkomsten voor ouderen en mensen met een beperking. Ook onderzoeken partijen hoe gegevens van sociale kaarten gekoppeld kunnen worden.