Cursus EHBO www.EersteHulpinHuis.nl start; Rick Engelkes ambassadeur

26/08/2008 10:53

Eerste Hulp in Huis B.V.

Rick Engelkes ambassadeur voor Eerste Hulp in Huis!

Cursus EHBO via internet www.EersteHulpinHuis.nl van start

Elk jaar komen meer dan een half miljoen mensen bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Ruim de helft van al deze ongelukken vindt plaats in en om het huis. Bovendien raken er jaarlijks meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een dergelijk ongeval. In veel gevallen gaat er belangrijke tijd verloren omdat omstanders of familieleden niet weten wat te doen.

Iedereen zou EHBO moeten leren

In Nederland zijn 'slechts' ruim 100.000 EHBO'ers. Heel veel mensen willen graag EHBO leren, maar kunnen de tijd niet maken om 8 of 10 avonden naar cursus te gaan of struikelen over alle technische termen die in de traditionele cursussen wordt gebruikt.

Vanaf 1 augustus is het voor iedereen mogelijk om te leren zelf op de juiste manier eerste hulp bij ongelukken te verlenen. De online cursus EersteHulpinHuis.nl is door films, animatie en gesproken teksten een levendige, leuke en makkelijke cursus die iedereen in staat stelt het EHBO-diploma te halen.

Rick Engelkes, ambassadeur voor Eerste Hulp in Huis:

"Als vader van twee prachtige meiden vind ik dit een fantastisch initiatief! Alle EHBO-onderdelen zitten in deze cursus, inclusief reanimatie en AED. En er is extra aandacht voor EHBO bij kinderen.

Neem je verantwoordelijkheid, want als je weet wat je moet doen in die paar eerste minuten na een ongeval, dan kun je veel pijn voorkomen en zelfs levens redden!"

Speciaal ontwikkelde praktijkavonden

Speciaal voor Eerste Hulp in Huis zijn twee praktijkavonden ontwikkeld die aansluiten bij deze nieuwe manier van leren. De online cursus biedt alle theorie van Eerste Hulp, inclusief Reanimatie en AED. Na het behalen van de eindtoets ontvangt de deelnemer een theoriecertificaat EHBO dat toegang geeft tot een examenavond waarin, nadat in een beperkte groep onder leiding van gecertificeerde instructeurs is geoefend, het officiële EHBO-examen wordt afgenomen. Ook kan gekozen worden voor een praktijkavond zonder examen. Het belangrijkste is weten wat je moet doen! Eerste Hulp in Huis werkt samen met Rescue Nederland BV, een erkend opleidingsinstituut dat landelijk klassikale EHBO-cursussen aanbiedt en geaccrediteerd is om Oranje Kruis examens af te nemen.

EHBO-eisen gastouders

Staatssecretaris Dijksma heeft 17 januari 2008 het nieuwe Convenant kwaliteit kinderopvang in ontvangst genomen. Nieuw zijn de aangescherpte kwaliteitseisen over de deskundigheid van de gastouders, zoals onder andere kennis hebben van EHBO voor kinderen. (GGD kennisnet, MOGroep, MinOCW). Voor 1 oktober moeten gastouders van 73.000 kinderen een cursus EHBO voor kinderen hebben gevolgd. De internetcursus Eerste Hulp in Huis gevolgd door een praktijkavond of een examenavond voldoet aan deze richtlijnen.

De cursus gaat uit van situaties die in en om het huis voorkomen

In de cursus wordt aandacht besteed aan 4 belangrijke levensfasen, die van de baby, het kind, de volwassene en de oudere. Eerste Hulp in Huis neemt de cursist mee door het huis naar de plekken waar veel ongelukken gebeuren:


- De gang en de trap


- De keuken


- De huiskamer


- De tuin en buiten


- De garage en aan het klussen zijn


- De badkamer

De voordelen op een rij:


- Niet meer 6, 8 of zelfs 12 avonden naar het buurthuis


- Geen overbodige ballast, maar snel en efficiënt alles leren over eerste hulp bij ongelukken


- Duidelijk lagere kosten dan bij klassikale cursussen


- EHBO cursussen worden door een aantal verzekeraars vergoed

Eerste Hulp in Huis is de eerste online cursus die opgezet is volgens het principe van Look, Listen & Learn van OWLLL e-learning producties. Met film en greenscreen-technologie, animatie en voice-over is e-learning volwassen geworden; levendig en leuk om te doen, maar vooral zo opgezet dat veel makkelijker en meer onthouden wordt dan bij studieboeken.

Over Rick Engelkes

Rick Engelkes speelde ooit Dokter Simon in GTST en is nu een succesvol producer met zijn eigen productiemaatschappij REP (www.rep.nu). Vanaf 17 oktober gaat een nieuw stuk in premiere; 'Romeo over Julia', dat in 90 theaters in Nederland gespeeld gaat worden.

Rick is ook vader van twee dochters en steunt het initiatief van Eerste Hulp in Huis onder andere in het introductiefilmpje op de startpagina van www.eerstehulpinhuis.nl.

Noot: AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat gebruikt wordt om het hartritme te herstellen door een electrische schok. De Hartstichting heeft een campagne opgestart hierover -de 6-minuten campagne- en in snel tempo komen in Nederland steeds meer van deze AED-apparaten te hangen.





http://www.eerstehulpinhuis.nl


Noot voor de redactie: