Politie Groningen

Dinsdag 26 augustus 2008

Provincie Groningen , 26-08-2008

Delfzijl: trailer met 24 ton aluminium gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van 24-duizend kg aluminium van een bedrijventerrein aan de Handelskade Oost in Delfzijl. De diefstal heeft vermoedelijk tussen zaterdag 14.00 uur en zondag 12.30 uur plaatsgevonden. Onbekenden zijn op het bedrijventerrein gekomen en hebben een oplegger met daarop het aluminium meegenomen. Ze zijn het terrein opgekomen door het toegangshek te forceren. De trailer is maandag leeg teruggevonden in de omgeving van Nijmegen. De politie onderzoekt of er een relatie is met de diefstal van 21 ton aluminium eind juli in Farmsum.

Niebert: zonder rijbewijs achter stuur

Een 28-jarige inwoner van Zevenhuizen liep maandagavond in Niebert tegen een proces-verbaal op. De man reed te hard en werd door de politie tot stoppen gedwongen. Bij nader onderzoek bleek dat s mans rijbewijs al enkele maanden terug ongeldig was gemaakt.

Lettelbert: afval kwekerij gedumpt

In een berm en in een sloot aan t Mienscheer in Lettelbert werd maandag een enorme hoeveelheid afval gevonden. De rommel zat in zon vijftig vuilniszakken en was vermoedelijk van een hennepkwekerij afkomstig. De politie heeft onder meer een buurtonderzoek gehouden om de herkomst van het afval te kunnen achterhalen.

Wehe den Hoorn: auto leeggehaald

Tot nu toe onbekenden hebben maandagnacht in Wehe den Hoorn een auto zwaar beschadigd bij een kraak. Omwonenden zagen tegen vier uur dat enkele mannen op de G. Redekerstraat spullen uit een auto in een andere wagen overhevelden en belden de politie. Toen deze arriveerde, waren de verdachten met hun wagen verdwenen. Uit de opengebroken auto was onder meer een deel van de geluidsapparatuur verdwenen. In de wagen was het verder een enorme chaos.

Lageland: rijbewijs kwijt

Een 24-jarige automobilist uit Delfzijl moet voorlopig omzien naar alternatief vervoer. De man reed maandagmiddag met 120 kilometer per uur over het Eemskanaal ZZ bij Lageland waar 60 als maximum geldt. De Delfzijlster had niet door dat er een agent op een onopvallende politiemotor achter hem reed. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: controle verkeerslichten

De politie heeft maandag bij de verkeerslichten op de Sint Jansstraat en in de Antonius Deusinglaan gecontroleerd op het rijden door rood licht. Van de ca. 400 gecontroleerde personen, stopten 51 (brom)fietsers niet voor het verkeerslicht toen dat moest. Zij hebben een bekeuring gekregen. Rijden door rood licht kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken.

Groningen: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Ulgersmaweg is maandagmorgen een 41-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed met volle vaart tegen een geparkeerde auto. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Groningen: pubers drinken bier op straat

Twee 15-jarige jongens zijn maandagmiddag bekeurd omdat ze bier zaten te drinken op het Akerkhof in Groningen. De jongens uit Groningen en Roden hadden een sixpack bij zich en zouden net de eerste blikjes leegdrinken toen ze werden betrapt door langslopende agenten. De tieners moesten de blikjes inleveren. De geopende blikjes werden leeggegooid. De ouders van de pubers worden per brief geïnformeerd over het alcoholgebruik van hun kroost.

Groningen: vervelende Stadjer mishandeld

Een 27-jarige inwoner van Groningen is dinsdagmorgen in de Gelkingestraat door een onbekende man geslagen. De Stadjer was uit een horecagelegenheid gezet omdat hij vervelend was. Buiten viel hij enkele omstanders lastig. Zo dreigde de 27-jarige een voorbijganger met een riem te slaan. Die pikte dat niet en sloeg de Groninger op het hoofd. Die raakte daarbij gewond en moest aan een hoofdwond behandeld worden. De man die geslagen had is er vandoor gegaan.

Groningen: Stadjers beroofd

Een onbekende man heeft maandagmiddag op de Papiermolenlaan een 33-jarige inwoner van Groningen beroofd. Het slachtoffer liep bij een sportcomplex naar zijn geparkeerde fiets en werd op dat moment van achteren benaderd. Voordat de Stadjer het wist werd hij tegen het achterhoofd geslagen. Ook dreigde de onbekende persoon met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De verdachte wist een tas vast te pakken en ging er lopend vandoor.

In de Zaagmuldersweg werd maandagavond een 18-jarige Groninger beroofd van een geldbedrag. De Stadjer werd aangesproken door een onbekende man die vroeg of hij geld kon wisselen. Toen de 18-jarige een biljet pakte, greep de onbekende man een wapen. Hij greep het geld uit de handen van het slachtoffer en ging er vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1735, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2535, aantal overtredingen: 343, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.