Gemeente Pekela


OPA-Jaarmarkt

De tweede zaterdag in september staat in Oude Pekela traditiegetrouw in het teken van de OPA-Jaarmarkt. Dan zullen meer dan twee honderd kramen en stalletjes het beeld in het centrum van Oude Pekela bepalen en vele duizenden bezoekers zich begeven op het traject van de Burgemeester van Weringstraat tot aan de Haanswijk.

Aan beide kanten van het Pekelder Hoofddiep staan behalve de marktkooplieden ook tal van verenigingen en organisaties met hun nering en bijzondere aanbiedingen. Menig clubkas zal weer worden gespekt door de inzet van vrijwilligers, die hun vrije zaterdag graag opofferen voor het goede doel.

De jaarmarkt wordt voorafgegaan door een week vol aktiviteiten. Onderdeel daarvan zijn de kano-estafettetocht voor teams en de altijd weer veel publiek trekkende gondelvaart op de vrijdagavond voorafgaand aan de jaarmarkt. De kano-estafettewedstrijd is nog niet volgeboekt. Er kunnen nog enkele teams aan het deelnemersveld worden toegevoegd. De belangstelling voor deelname aan het Corso te Water (gondelvaart) is van dien aard, dat de organisatie mogelijk wordt geconfronteerd met een tekort aan trekboten. Zij doet daarom een beroep op de eigenaren van gemotoriseerde vaartuigen om als "trekker" van een ponton te willen fungeren. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met dhr. J.Beikes, tel. 06-53897365.