china Internationalisering veehouderij trekt ASG naar China 26 aug 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

Eén van de belangrijke trends binnen de veehouderij is de internationalisering van de sector en daarmee het kennisnetwerk. De Chinese groeimarkt heeft behoefte aan kennis om de productie-efficiëntie en de productkwaliteit te verbeteren. Per 1 september 2008 zal Animal Sciences Group van Wageningen UR haar positie in China daarom verder uitbouwen door dr.ir. J. (Ina) Enting hier als kwartiermaker te stationeren.

China is twee keer zo groot als Europa en heeft drie keer zoveel inwoners als Europa. Het is een land dat steeds meer mensen te voeden heeft, die inmiddels gewend zijn meer en meer dierlijke producten te consumeren van een toenemende kwaliteit. De dierlijke productiesector moet daarvoor een heel aantal slagen maken. Er is daarbij grote behoefte aan kennis om de productie-efficiëntie te verhogen en de productkwaliteit te verbeteren. De Animal Sciences Group heeft met haar positionering in China een toegevoegde waarde doordat lokaal hoogwaardige Nederlandse kennis voor productie en verwerking van vlees en melk geboden wordt. De officiële overeenkomsten tussen Wageningen UR en diverse Chinese onderzoeksinstellingen maken het voor de Animal Sciences Group eenvoudig om daarin samen te werken met haar Chinese counterparts. Tevens heeft de Animal Sciences Group met een vertegenwoordiging in China het voordeel dat zij ter plaatse projectmanagement biedt.

Ina Enting zal voor de Animal Sciences Group een netwerk in China opzetten, contacten leggen en projecten gedeeltelijk lokaal uitvoeren. Zij zal werken vanuit het Wageningen UR kantoor dat in de hoofdstad van China, Beijing, is gevestigd.

Contact
Ina Enting
Tel. +86 10 62118002
asg.china@wur.nl