Politie Haaglanden

Persberichten 26 augustus

Haaglanden, 26-08-2008

Man aangehouden voor aanranding
Den Haag Diverse politie-eenheden, waaronder een helikopter, jeeps en bikers, hebben gistermiddag rond 12.30 uur in de omgeving van het Zwarte Pad gezocht naar een man die verdacht werd aan aanranding. De politie had kort daarvoor een melding gekregen dat twee dames onzedelijk betast waren op het Noorderstrand. De dames lagen op het strand toen een negroïde man voorbij liep en de aandacht probeerde te trekken van de beide jonge vrouwen. Even later kwam de man weer voorbij lopen en greep onverwacht een van de dames beet. Zowel het slachtoffer, een 17-jarige uit Den Haag, als haar 17-jarige vriendin uit Utrecht sloegen hard op de man in. De man nam toen de biezen richting de waterkant. Het slachtoffer had na de worsteling diverse krassen op het lichaam en een pijnlijke hand. Tijdens de tocht liep de 38-jarige verdachte onverwacht in de armen van de politie. De man werd direct aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie ontfermde zich over de beide vrouwen.

Onrust in supermarkt
Den Haag Een opstootje in een supermarkt aan de Wesselstraat leidde maandag 25 augustus rond 16.30 uur tot tussenkomst van politie. Toen de politie arriveerde trof zij in de kantine op de vloer van de winkel een beveilgingsmedewerker aan, terwijl deze een 23-jarige man uit Den Haag in bedwang hield. Het bleek dat deze 23-jarige man in de rij voor de kassa een 18-jarige vrouw onzedelijk had betast. Hij is door medewerkers van de supermarkt vervolgens meegenomen naar de kantine, waar de situatie escaleerde. De man greep daar een mes en bedreigde het winkelpersoneel. Nog voor de komst van de politie kon hij overmeesterd worden. De politie hield de man aan en nam hem mee voor verhoor.

Dronken doorrijden na aanrijding
Den Haag Agenten zagen maandag 25 augustus rond 22.45 uur een aanrijding gebeuren op kruising van de Loosduinsekade en de De la Reyweg. De veroorzaker, een 21-jarige man uit Bulgarije, reed er hard vandoor. De agenten zagen dit en konden er alert op reageren. Op de Steijnlaan hielden ze hem aan. De man rook naar alcohol en blies op het politiebureau blies hij 575 ugl. De maximale toegstane hoeveelheid bedraagt 220 ugl. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man kreeg een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal.

Weer zonder rijbewijs
Den Haag Agenten zagen maandag 25 augustus rond 13.45 uur op de Boerenstraat een bekend gezicht achter het stuur van een personenauto zitten. Agenten herkenden de man de 19-jarige uit Den Haag omdat vaker een auto bestuurt, zonder dat hij in het bezit is van een rijbewijs. Dit was de vierde keer dit jaar dat ze hem betrapten. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter voor het rijden zonder rijbewijs

Agente uitgescholden
Een 20-jarige man uit Den Haag werd maandag 25 augustus rond 14.30 uur aangehouden op de Wouwermanstraat, omdat hij een agente uitschold. De agenten stonden daar bij een tramhalte, omdat ze net getuige waren geweest van een vechtpartij. Van deze vechtpartij wilde niemand aangifte doen, maar de agenten gaven wel een bekeuring voor het vechten op straat. De 20-jarige Hagenaar, die niet bij de vechtpartij betrokken was, was het daar kennelijk niet mee eens. Op de volle tramhalte schold hij de agente twee keer uit. Daarop werd de opstandige man aangehouden voor belediging. Hiervoor mag hij zich voor de rechter gaan verantwoorden. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verhoogd.

Aangehouden na vernielingen
Den Haag Drie jongens probeerden maandag 25 augustus rond 01.30 uur twee elektriciteitsmasten te slopen. Ze trapten er tegen aan en trokken de bedrading los. Een getuige lichtte de politie in. Nog voordat deze arriveerde renden de jongens alle kanten op. Twee van hen, Hagenaars van 17 en 19 jaar, konden snel worden aangehouden. De jongens kregen een proces-verbaal.

Langer vast na rijden zonder rijbewijs
Den Haag Toen agenten maandag 25 augustus om 13.54 uur op de Stille veerkade een 17-jarige jongen uit Den Haag controleerden, bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had en niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij moest mee naar het politiebureau voor verdere controle van de scooter. Na nader onderzoek daar, bleek dat de Hagenaar gezocht werd voor een bedreiging in Amsterdam. Daarvoor werd hij aangehouden.

Beledigingen te over
Den Haag Agenten susten dinsdagmorgen 26 augustus rond 02.30 uur een opstootje op de Laan van s-Gravenhage. Dit werd hen blijkbaar niet in dank afgenomen. Een van de betrokkenen, een 38-jarige Hagenaar, vond het nodig een agente nog maar eens grof uit te schelden. Daarvoor werd hij uiteraard aangehouden. Dit nodigde de man uit zijn scheldkanonnade vol te houden, totdat hij ingesloten was. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verhoogd.

340 hennepplanten in woning aangetroffen
Den Haag De politie kreeg maandagmiddag rond 15.30 uur een melding van een henneplucht uit een woning aan het Margarethaland. Politieagenten gingen polshoogte nemen en stuitten op een hennepkwekerij. Achter een hangend tapijt vonden de agenten een doorgang naar een andere ruimte waar emmers met toppen en bladeren stonden en twee kamers met planten; in totaal circa 340 planten en 2,6 kilo toppen. Na verder onderzoek bleek er ook sprake te zijn van illegaal stroomverbruik. Alle apparatuur en planten zijn ter vernietiging in beslag genomen en de 45-jarige huurder is aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietser klem tussen bus en auto
Den Haag Een 43-jarige Haagse fietser kwam maandag 25 augustus rond 15.45 uur op de hoek van de Kempstraat met de Wolmarantstrant klem te zitten tussen een bus en een parkeerde auto. De chauffeur van de HTM bus zag de fietser tijdens het afslaan over het hoofd en reed de man klem. Hij merkte ook niets van de aanrijding met de fietser en reed door. De GGD vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Man stompt politiemedewerker
Den Haag Toen een politiemedewerker op maandag 25 augustus rond 17.00 uur het politiebureau aan bureau Zuiderpark verliet, kwam hij een 29-jarige Hagenaar tegen. De Hagenaar stompte zonder aanleiding de politiemedewerker in zijn maag. Buiten de schrik liep de politiemedewerker geen letsel op. De Hagenaar was blijkbaar nogal gefrustreerd, omdat zijn vriend nog vast zat in het politiebureau. De 29-jarige bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en baldadigheid tegen personen.

Zonder rijbewijs op de bromfiets
Den Haag/Loosduinen De politie controleerde maandag 25 augustus rond 21.00 uur een 16-jarige Hagenaar die met zijn bromfiets vanaf het Loosduinse Hoofdplein kwam rijden. Tijdens de controle bleek dat de Hagenaar geen rijbewijs had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alcoholist plast broek vol
Den Haag/Loosduinen Politieagenten controleerden maandag 25 augustus rond 18.30 uur een 49-jarige Hagenaar die roerloos in een perk aan de Loosduinse Hoofdstraat lag. Volgens een getuige lag hij daar al drie uur. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en hij had zijn hele broek onder geplast. De politie gaf hem een bekeuring en liet hem zijn roes uitslapen in de cel.

Gestolen fiets
Leidschendam De politie heeft bij een controle op op de Prins Johan Willem Frisolaan maandag 25 augustus omstreeks 21.15 uur een 17-jarige Leidschendamse fietser aangehouden. De jongen reed op een fiets, die in 2006 in Zoetermeer gestolen bleek te zijn. Ook een 26-jarige Leidschendamse oom van de jongen heeft aan het bureau een verklaring afgelegd, omdat hij de fiets op de Haagse markt gekocht zou hebben. De politie heeft proces-verbaal ter zake diefstal/heling tegen beide Leidschendammers opgemaakt.

Onder invloed van alcohol
Leidschendam Bij een controle op de Veurse Achterweg bleek op dinsdag 26 augustus omstreeks 03.45 uur dat een 32-jarige Leidschendamse automobilist te veel had gedronken. Toen politieagenten de man aanspraken en naar zijn rijbewijs vroegen roken zij een alcohollucht in de auto van de Leidschendammer. Na de blaastest werd de man aangehouden. Hij blies aan het politiebureau 400 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bestelauto botst met fietsster
Naaldwijk Een 49-jarige man uit Monster reed maandag 25 augustus om 15.25 uur tegen een 69-jarige fietsster uit Naaldwijk op de kruising van de Grote Woerdlaan en de Verspycklaan. De automobilist wilde op de rotonde rechtsaf slaan, de fietsster wilde op de rotonde rechtdoor. De man uit Monster verloor echter zijn zonnebril en keek in de auto waar deze neerkwam. Hierdoor zag hij de Naaldwijkse over het hoofd en kwam met haar in botsting. De ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis met waarschijnlijk een gebroken voet en kneuzingen aan haar been.

Slingerend over de weg
Naaldwijk Surveillerende agenten viel dinsdag 26 augustus om 02.15 uur het slingerende rijgedrag van een 29-jarige automobilist uit Den Haag op. In de Burgemeester Elsenweg gaven ze de man een stopteken. Op het poltitiebureau blies hij 555 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Niet handsfree en zonder rijbewijs
Rijswijk Agenten gaven een 33-jarige man uit Delft op maandag 25 augustus om 12.30 uur op de Zuiderweg een boete voor niet handsfree bellen tijdens het rijden. Bij controle van zijn gegevens bleek dat de man überhaupt niet had mogen rijden: zijn rijbewijs was ingenomen. De man probeerde nog onder de controle van zijn persoonsgegevens uit te komen door een valse naam op te geven. Maar ook daar kwam hij niet mee weg, mocht uiteindelijk het poltiebureau verlaten met twee boetes en een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Moet je een rijbewijs hebben dan?
Rijswijk Bij een verkeerscontrole op maandag 25 augustus om 21.00 uur vroegen agenten aan een 25-jarige bestuurder uit Den Haag (geboren in Griekenland), om zijn rijbewijs. De man gaf aan niet te beschikken over een rijbewijs en verklaarde tegen de agenten ook niet te weten dat je in Nederland een rijbewijs moest hebben om te mogen rijden. Op het politiebureau legden de agenten hem dat haarfijn uit en maakten proces-verbaal op.

Bromfiets te hard
Delft Politieagenten controleerden 25 augustus om 22.35 uur een bromfietser die zonder verlichting reed op de Phoenixstraat. Omdat de agenten vermoedden dat de bromfiets harder kon rijden dan dat toegestaan is, moest de bestuurder met de bromfiets mee naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de brommer opgevoerd was en meer dan 20 km/u harder kon rijden dan dat is toegestaan. De bromfiets van de 17-jarige bestuurder uit Den Haag is ingevorderd.

Truc mislukt
Delft Het niet dragen van de autogordel was een aanleiding om 25 augustus om 11.00 uur een automobilist op de A13 te conroleren. Politieagenten gaven de automobilist een stopteken waarop hij niet reageerde. Even later parkeerde de bestuurder de auto op de vluchtstrook en zagen de agenten dat de bestuurder uitstapte en wisselde van plek met een andere passagier. Toen de agenten de eerste bestuurder, een 52-jarige man uit Dinteloord controleerden en hem om zijn rijbewijs vroegen, bleek dat hij helemaal geen rijbewijs had. Ook bleek de APK van de auto te zijn vervallen. De man uit Dinteloord moest mee naar het bureau en kon later met meerdere bekeuringen op zak naar huis.

Verkeerscontrole
Pijnacker Bij een verkeerscontrole maandag 25 augustus tussen 09.00 uur en 11.00 uur op de Hofweg controleerde de politie automobilisten onder andere op het kunnen laten zien van een geldig rijbewijs, kentekenbewijs, juiste verlichting en het dragen van een autogordel. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven.

Te hard
Delfgauw - Naar aanleiding van een melding dat er geracet werd met bromfietsen/scooters bij het Gouden Rijderplein controleerde de politie de bromfietsen van twee 18-jarige jongens uit Delfgauw. Tijdens deze controle op de rollentestbank bleek dat de constructiesnelheid van beide scooters te hoog was (beiden meer dan 10 km/u). De beide jongens kregen daarvoor een proces-verbaal.

Zonder verzekering en met cocaine op zak
Zoetermeer Bij een verkeerscontrole constateerden agenten maandag 25 augustus om 23.00 uur op de parkeerplaats aan de Goeswijn van der Poellaan niet alleen dat een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer reed in een onverzekerde auto, maar ook dat er in de auto een zakje verdovende middelen lag. Daarnaast vonden agenten nog een weegschaal met daarop resten van vermoedelijk verdovende middelen. De agenten hielden de Zoetermeerder aan en maakten op het politiebureau een proces-verbaal op.

Slok teveel
Zoetermeer Bij een surveillance namen agenten maandag 25 augustus bij een 59-jarige automobilist uit Zoetermeer om 18.25 uur in het Fonteinbos een alcoholtest af. Hij blies 505 ugl, wat inhield dat hij niet had mogen rijden. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).