Nederlandse Tafeltennisbond

Paralympiërs in Koreaans trainingskamp
Gerben Last, Tonnie Heijnen, Nico Blok en Kelly van Zon beginnen vanaf zeven september aan hun paralympische spelen in Beijing. De trainingsstage in Korea is in feite de laatste etappe voor Beijing. Vanaf half juni is wekelijks fulltime getraind op Papendal (inclusief een tien daags trainingskamp in Slovenië).

Afgelopen zondag is de selectie aangekomen in Korea. Dit pre Olympisch trainingskamp staat geheel in het teken van acclimatisatie. Het tijdsverschil met Nederland is zeven uur, wat de nodige aanpassingsproblemen (jetlag) met zich mee brengt. Vandaag voor de eerste keer getraind in de locale sportaccommodatie. Alles is prima voorbereid (met dank aan het NOC*NSF). Opvallend waren de welkomst-"billboards" met de tekst "NOC*NSF welcome the pre olympic .... Een leuke bijkomstigheid is dat gelijk op de eerste trainingsdag gezamenlijk met de Koreaanse subtop getraind kon worden (vergelijkbaar met het Dutch Butterfly team).
Chucheon (Korea) is niet alleen het trainingskamp van de tafeltennissers. Ook de wielrenners en de zwemmers zijn aanwezig. Vandaag is het paralympisch voetbal team gearriveerd. Langzaam wordt het Ladena Hotel een paralympische enclave. Allen met hetzelfde doel, te weten het ultieme presteren in Beijing.

De paralympische tafeltennis ploeg reist op 1 september naar Beijing (het paralympisch dorp).

NTTB/JL/PA