Stadsdeel Zeeburg

Publiek 'proeft' nieuwe Javastraat tijdens geslaagd openingsfeest

25 augustus 2008

Op zondag 24 augustus 2008 was het feest in de Javastraat. In vijf maanden tijd is de Javastraat van gevel tot gevel vernieuwd en dat moest gevierd worden.

In de hele Javastraat, van de Celebesstraat tot aan het Javaplein, was het een drukte van belang.

Foto: openingsfeest Javastraat

De winkels waren open, er was van alles te zien en te koop op de braderie en het publiek kon op verschillende plekken genieten van muziek, acts, hapjes en drankjes uit alle windstreken.

Van een broodje warm vlees, een biertje en Hollandse meezingers op het terras bij café Gijs de Rooij, tot een beker schaafijs, barbecuevlees en gospel op het Caribisch terras: het was een gezellige chaos, waarin het publiek haar weg goed leek te vinden. Jongeren uit de buurt streden op straatvoetbalvelden om de fel begeerde Javacup.

Foto: Fatima Elatik deelt koekjes uit aan bewoners

Ook het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg was aanwezig om de straat officieel te openen. Na een kort vraaggesprek met presentatrice Soundos, wierpen de bestuurders geluksmunten in het water van de nieuwe fonteinen en begon het water, na een massaal aftellen, te spuiten. De rest van de middag genoot het Dagelijks Bestuur met bewoners en ondernemers van een zeer geslaagd feest.

Foto: Jan Hoek tapt een biertje voor Dennis Straat en Nico Papineau Salm