Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 augustus 2008

Beschonken bestuurder raakt rijbewijs kwijt na twee aanrijdingen

Enschede

Een 46-jarige automobilist uit het Belgische Mol raakte op maandag 25 augustus zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol twee aanrijdingen had veroorzaakt. Ook zijn de auto en het kenteken ingevorderd.

Maandagavond 25 augustus om ongeveer 23.40 uur kreeg de politie melding dat een aanrijding had plaats gevonden op de Duivengoorweg in Enschede. Bleek dat een 46-jarige man met zijn auto tegen een boom tot stilstand was gekomen. Ook vermoedt de politie dat deze man om ongeveer 23.15 uur een andere aanrijding had veroorzaakt aan de Buursestraat, daar zou de man een verkeersbord omver hebben gereden en is daarna doorgereden.

De man werd aangehouden op verdenking onder invloed van alcohol te zijn en het verlaten van plaats van ongeval. Aan het bureau wees de ademanalyse 1,64 promille uit en werd het rijbewijs van de 46-jarige man ingevorderd. Tevens werd het kenteken en de auto ingevorderd. De auto werd afgesleept. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-107574)

Brandstichting in woning

Hengelo

Bewoners van een woning aan de Parallelweg in Hengelo kregen op dinsdagmorgen 26 augustus de schrik van hun leven, nadat brand gesticht was in hun woning.

Op dinsdagmorgen 26 augustus om ongeveer 00.20 uur kreeg de politie melding dat er brand gesticht was in een woning aan de Parallelweg in Hengelo. De eigenaresse had de brand gelukkig op tijd opgemerkt en kon haar man en kinderen wekken. De eigenaar kon de brand zelf blussen, hierdoor is erger voorkomen. Onbekenden hebben door de brievenbus een brand in het halletje weten te ontsteken. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-107583)

In T-shirt op scooter onderuit

Almelo

Een 26-jarige Almeloër ging op 25 augustus rond 20.35 uur op zijn racescooter onderuit op de Van der Hoop weg en raakte daarbij gewond.

Op 25 augustus rond 20.35 uur, besloot een 26-jarige man uit Almelo een proefrit te maken op een scooter die hij aan het opknappen was om er wedstrijden mee te rijden. Tijdens de rit echter bleef de gashandel vastzitten en remde de 26-jarige man met de voorrem waardoor hij over het stuur van zijn scooter op het wegdek smakte. Met als gevolg ernstig ontvelde bovenarmen, handpalmen en vingertoppen. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooter kon volgens de coureur wel 130 kilometer per uur rijden. De ongelukkige bestuurder was helemaal flauw van de scooter en deed ter plaatse afstand van het voertuig, het wordt gesloopt. De politie maakt proces-verbaal op. (08-107520)

Lekker dronken op de trekker

Diepenheim

Een 21-jarige man uit Diepenheim werd op 26 augustus rond 0.30 uur betrapt op rijden onder invloed op een landbouwtractor op de Haaksbergerstraat in Diepenheim.

Op 26 augustus, rond 0.30 uur, zagen surveillerende agenten een landbouwtractor rijden over de Haaksbergerstraat. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Diepenheim, onder invloed van alcohol was. Ademanalyse wees 355 Ugl uit (0.82 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-107580)

Veelpleger verhoogt zijn score

Enter

Een 42-jarige man uit Enter veroorzaakte op 25 augustus rond 15.00 uur onder invloed een aanrijding, waarna hij de plaats van het ongeval verliet en verzette zich tegen zijn aanhouding.

Op 25 augustus rond 15.00 uur, veroorzaakte een 42-jarige man uit Enter een aanrijding, toen hij op een fiets, rijdende over de Rijssenseweg, geen voorrang verleende aan een 67-jarige automobilist uit Enter die over de Dorpsstraat reed. Na de aanrijding ging de fietser, die volgens getuigen onder invloed van alcohol verkeerde, er vandoor zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. Uit onderzoek van de politie bleek dat de 42-jarige man uit Enter de verdachte was. Hij werd in zijn woning aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol maar weigerde elke medewerking aan de ademanalyse. De man is een zogenoemde veelpleger en werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De fiets waarmee de aanrijding veroorzaakt werd is mogelijk van diefstal afkomstig. Ook dit wordt nog onderzocht. (08-107471)

Gordelcontrole

Enschede

Tijdens gordelcontroles op 25 augustus in Enschede, hebben 39 bestuurders een bon gekregen voor het niet dragen van hun autogordel.

De agenten van Enschede -Zuid hebben 25 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 14.00 uur en 16.00 uur gordelcontroles gehouden in hun wijk. Tijdens de eerste controle, die gehouden werd aan de Burgermeester van Veenlaan, kregen 11 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Tijdens de tweede controle, op de Broekheurne Ring, kregen 28 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. (08-107447/107431)

Drie coureurs op de bon

Hengelo

Tegen drie automobilisten is op 25 augustus proces-verbaal opgemaakt voor het fors overschrijden van de maximumsnelheid. Van een bestuurder is ook het rijbewijs ingevorderd.

Op maandagavond omstreeks 22.00 uur heeft de politie op de A35, ter hoogte van afslag Enschede-Zuid, een 21-jarige bestuurder uit Gronau aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij ruim 169 km/u reed terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 100 km/u. Diezelfde avond is een 26-jarige Enschedeër aangehouden op de A1 bij Hengelo omdat hij met zijn auto ruim 31 km/u te hard reed. Niet veel later is op dezelfde weg bij Oldenzaal een 59-jarige bestuurder uit Oldenzaal op de bon gegaan omdat hij 173 km/u reed, terwijl op de A1 een maximumsnelheid geldt van 120 km/u. Omdat alle drie de bestuurders de maximumsnelheid dusdanig fors hebben overschreden zal de Officier van Justitie de boete bepalen. (08-107549)

tel. 053-4555588


---- --