ProRail

Persbericht

26-08-2008

ProRail start ontwerpwedstijd Traverse â08

Tientallen stations moeten in de komende jaren beter toegankelijk gemaakt worden voor alle reizigers. Dat is geen eenvoudige opgave omdat stations daarvoor ingrijpend worden verbouwd. Het is dus onvermijdelijk dat reizigers tijdelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden op het station. De hinder willen we met de ontwikkeling van een tijdelijke loopbrug, traverse, graag tot een minimum beperken. ProRail vindt deze uitdaging en het belang van een succesvol ontwerp dermate groot dat zij zoveel mogelijk creatieve, innovatieve en deskundige denkkracht wil mobiliseren.

Daarom start ProRail vandaag de ontwerpwedstrijd Traverse â08. Onder het motto: âErasmus, Prins Claus en Berlage hebben er al één. Dit is jóuw kansâ, daagt ProRail studenten aan Nederlandse Universiteiten uit, de traverse van de toekomst te bedenken. Een multifunctionele traverse die zich aan elke situatie op een station aanpast.

ProRail wil de traverse daadwerkelijk bouwen, waarbij de winnaar zijn/ haar eigen naam aan de brug mag geven, bovenop een geldprijs van ⬠5.000,-.

Uiterste inzenddatum is 15 november 2008. De winnaar wordt tijdens de finale op 28 november bekendgemaakt. Meer weten, meedoen? Kijk op www.prorail.nl/traverse voor het aanmeldingsformulier, alle toetsingscriteria, randvoorwaarden en informatie over het wedstrijdverloop. Vragen? Mail dan naar:
ontwerpwedstrijdtraverse@prorail.nl.

Het programma Toegankelijkheid van ProRail is bedoeld om de bereikbaarheid, de veiligheid en de wendbaarheid op stations te verbeteren. Een groot aantal stations worden aangepast om het makkelijker te maken mensen zelfstandig te laten reizen. Daartoe worden een aantal maatregelen genomen zoals ondermeer het plaatsen van liften, het rolstoeltoegankelijk maken van toiletten, het creëren van obstakelvrije routes, informatie in braille en het samen met vervoerders op gelijke hoogte brengen van perrons en treinvloeren.