Double IT leidt haar mensen op tot ZZP'er

26/08/2008 11:56

Double IT

Als eerste detacheringbureau in Nederland start Double IT een opleidingsprogramma om haar ervaren ICT projectmanagers voor te bereiden op het ZZP'er schap. Zo kan Double IT naast haar eigen medewerkers ook ZZP'ers leveren met een gelijkwaardige achtergrond.

Life-time-employement is binnen de detacheringmarkt allang niet meer van toepassing. Daarom deze logische vervolgstap. De medewerkers en klanten van Double IT profiteren van deze aanpak omdat er bij de inzet van ZZP'ers geen sprake meer is van een concurrentie of relatiebeding. Hierdoor ontstaan er geen vervelende situaties als een medewerker als ZZP'er bij een klant van Double IT wil gaan starten.

Naast het bestaande vakinhoudelijke opleidingsplan zullen de medewerkers worden opgeleid op de volgende gebieden; marketing, sales, relatiemanagement, bedrijfsvoering en verzekeringen. Op deze manier zijn de startende ZZP'ers goed in staat om zelf hun opdrachten te verwerven en ook om hun bedrijfsvoering op een verantwoorde wijze uit te voeren.

Met deze aanpak is Double IT in staat om goed opgeleide ICT projectmanagers aan te trekken en te binden. Dat binden bestaat dus niet uit een arbeidsovereenkomst met een relatie of concurrentiebeding, maar uit het bieden van een zelfde ondersteuning aan de ZZP'ers als aan haar medewerkers. Concreet betekent dit dat zowel de medewerkers als de ZZP'ers worden uitgenodigd voor bedrijfsbijeenkomsten, opleidingen, feesten, etc. Ook zal Double IT de belangen van de ZZP'ers behartigen indien die situatie zich voordoet.

Double IT verwacht een nieuwe stimulans te geven aan de markt door goed opgeleide ICT projectmanagers te werven om deze na hun opleiding als goed voorbereide ZZP'er met Double IT kennis weer los te laten in de markt.





http://www.double-it.nl