Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na geweld

Nijmegen, 26-08-2008 o Dinsdagochtend heeft de politie op het Joris Ivensplein in Nijmegen een 24-jarige plaatsgenoot aangehouden voor zware mishandeling. Een 21-jarige Nijmegenaar is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 06.35 uur meldde een getuige dat op het Joris Ivensplein een vechtpartij tussen twee mannen plaatsvond. Bij hun komst troffen de politieagenten een slachtoffer ernstig gewond liggend op straat aan. Een tweede man stond bij het slachtoffer. Deze man voldeed aan het signalement van de getuige en is direct als verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Het slachtoffer is met vermoedelijk hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek
Direct na het incident is de technische recherche een sporenonderzoek gestart op de bewuste plaats. Hiervoor is het plein tot omstreeks 10.00 uur afgezet geweest voor het verkeer, uitgezonderd het openbaar vervoer. Het overige verkeer is omgeleid.

Deze ochtend hebben agenten een buurtonderzoek gehouden en enkele getuigen gesproken.

Toedracht

Naar nu bekend is zijn het slachtoffer en verdachte vrienden van elkaar. Een meningsverschil liep deze ochtend uit in een heftige vechtpartij tussen beiden. (01)

Laatst gewijzigd 26-08-2008 11:42 | © Regio Gelderland-Zuid |