Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 26-08-2008

Man aangehouden voor diefstal op bouwplaats

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus een man aangehouden omdat hij van een bouwterrein goederen had weggenomen.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een man het bouwterein aan

t Goylaan was opgereden en goederen in zijn auto had geladen. Volgens getuigen was de man weggereden in de richting van Plettenburg. Ter plaatse troffen agenten de man op

t Goylaan aan. De 39-jarige man uit Utrecht werd aangehouden.

In zijn auto werden geen goederen meer aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat hij genoeg tijd heeft gehad om de goederen ergens af te leveren. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Slang gevonden

UTRECHT Op het Prinses Ireneplateau werd zondagavond 24 augustus een korenslang (wurgslang en niet giftig) gevonden onder in een garagebox. Tot op heden werd de slang niet als vermist opgegeven.

De slang is ongeveer 50 cm lang en is rood, wit met gele stippen. In de loop van maandag werd het dier opgehaald door de dierenambulance. De eigenaar kan zich melden bij de politie Utrecht noord.

Snelheidscontrole

UTRECHT - Op de Cartesiusweg en de St. Josephlaan werd maandagmiddag tussen 13.30 uur en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 41 bekeuringen uitgeschreven, 36 voor de snelheid, 1 voor niet dragen van de gordel, 2 voor niet tonen rijbewijs, 2 voor ontbreken deugdelijk kinderzitje. Hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond 25 augustus een fietsendief op de Johannes Camphuysstraat aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 23.05 uur naar de politie, omdat hij vanuit zijn woning zag dat een jongen bezig was een fiets te stelen. Opvallend was dat de dief eerst nog even een telefoontje pleegde om vermoedelijk aan de klant te vragen of het de juiste fiets was. Tevens werd gezien dat de jongen de fiets in een portiek plaatste. De gewaarschuwde politie kon de

17-jarige verdachte uit Utrecht snel aanhouden. De jongen is bij de politie als veelpleger bekend. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Kwangodreef heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 10.15 uur een onderzoek in bij een woning aan de Kwangodreef. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 146 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De gehele woning was ingericht om hennep te kweken. Naar de eigenaar van de woning wordt een onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie maandag 25 augustus een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag rond 12.40 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man een aantal goederen meenam zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel greep in en hield de man buiten de winkel aan. De politie heeft de 28-jarige verdachte uit Beekbergen meegenomen en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een school en met een gestolen auto waren gevlucht.

Rond 02.20 uur kwamen bij de 1-1-2 centrale van de politie diverse meldingen binnen dat er ingebroken werd bij een school aan de Smijerslaan. Op weg naar de locatie werd duidelijk dat een aantal verdachten in een bestelbus was gestapt en weggereden in de richting van de Sartreweg. Aan de hand van het opgegeven kenteken werd duidelijk dat de bus eerder was gestolen in Leerdam. Door de politie werd de bestelbus op de Rijksweg A27 gezien. De bestuurder probeerde uit alle macht uit handen van de politie te blijven.

Hiervoor nam hij een aantal maal op het allerlaatste moment afslagen en reed met zeer hoge snelheid. Uiteindelijk nam de bestuurder de afslag Vianen en reed met hoge snelheid door Vianen. Plotseling werd de snelheid van de bus minder en vlogen de verdachten de bestelbus uit. Hierbij reed het busje door en botste tegen een geparkeerd voertuig aan. Na een korte achtervolging te voet kon de politie twee verdachten, 20 en 21 jaar beiden uit IJsselstein, aanhouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Het onderzoek naar de medeverdachten wordt voortgezet.