Gemeente Son en Breugel


Gemeente Son en Breugel verheugd over mogelijke aanleg glasvezelnetwerk

KPN Glas heeft via de pers kenbaar gemaakt dat zij samen met Reggefiber in onze gemeente een open glasvezelnetwerk wil exploiteren, handelend onder de naam Glashart.

---

Dit glasvezelnetwerk zal na aanleg toegankelijk zijn voor derden om concurrerende of aanvullende diensten aan te bieden onder gelijke voorwaarden.

Convenant
De gemeente is tijdig geïnformeerd over het voornemen van beide marktpartijen en heeft over de voortgang regelmatig overlegd met beide partijen. Dit heeft ertoe geleid dat onze gemeente en KPN in juli 2008 een convenant hebben ondertekend waarin onder andere is vastgelegd dat de gemeente binnen de wettelijke grenzen meewerkt aan een efficiënte (zo min mogelijk overlast veroorzakende) en snelle aanleg van het glasvezelnetwerk.

Ongekende mogelijkheden
De gemeente ziet de aanleg van het glasvezelnetwerk als een belangrijke toevoeging aan de bestaande infrastructuur die het welzijn zal bevorderen. Glasvezel biedt reeds bekende, maar ook ongekende mogelijkheden voor de inwoners van Son en Breugel. Hierbij kunt u denken aan producten en diensten die het mogelijk maken dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en kinderen bij ziekte les kunnen volgen op afstand. Maar glasvezel kan bijvoorbeeld ook een rol spelen bij de oprichting van een lokale radio- en televisieomroep, beveiliging, het bevorderen van wijkcontacten, bedrijvigheid aan huis en het verbeteren van de mogelijkheden van thuiswerken.

Voor iedereen toegankelijk
Glasvezel moet voor iedereen, die dat wil, toegankelijk zijn. Daarom is in het minima beleid opgenomen dat inwoners een tegemoetkoming kunnen krijgen voor een abonnement. Het platform gehandicapten, adviesraad WMO en de seniorenraad hebben hun steun betuigd voor dit beleid.

Meer informatie
Het convenant kunt u lezen op de gemeentelijke site: www.sonenbreugel.nl Voor meer informatie over de gemeentelijke rol bij het glasvezelproject kunt u contact opnemen met de heer Roel Welten, beleidsmedewerker Regio en Economie bereikbaar via tel. 0499 491 491 of r.welten@sonenbreugel.nl

Te downloaden:

* convenant.pdf