Saxion Hogescholen
BR>

di 26 augustus 2008

Opnieuw sponsorcontract Saxion met Moniek Kleinsman

Dinsdag 26 augustus ondertekenen Frans Pol, directeur van de Academie Gezondheidszorg van Saxion en schaatsster Moniek Kleinsman een sponsorcontract. Dit gebeurt tijdens het startontbijt in het verbouwde deel van de Academie Gezondheidszorg, locatie Deventer.

Ook in het seizoen 2007/2008 ging de Academie Gezondheidszorg een sponsorcontract met Moniek Kleinsman aan. Moniek is in 2007 afgestudeerd aan de opleiding tot hbo-verpleegkunde van Saxion. Op dat moment zat haar schaatscarrière in de lift. Helaas moest ze haar seizoen in december 2007 staken vanwege een ernstige streptokokkenbacterie.

Voor het nieuwe seizoen wil Moniek zich optimaal voorbereiden op de NK afstanden in november. Na een spannende sollicitatieprocedure dit voorjaar is ze toegelaten tot het team van Gewest Zuid-Holland. "Dit is uitzonderlijk omdat alleen schaatsers uit de eigen provincie toegelaten worden. Dit gewest heeft een kwalitatief uitstekende begeleidingsstaf met veel ervaring", aldus Moniek.

Op dit moment heeft Moniek er al veel trainingsuren opzitten. Naast haar trainingen werkt ze 12 uur in de thuiszorg. "Ik wil nog een keer knallen op de NK afstanden en de NK allround en me zodoende kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2010". De Academie Gezondheidszorg heeft het volste vertrouwen in haar en haar prestaties en de komende samenwerking. Als tegenpresatie geeft Moniek gastcolleges tijdens de open dagen van Saxion. Kijk voor data op www.saxion.nl/vpk.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Pol, directeur Academie Gezondheidszorg, tel. 06-21218368.