Gemeente Noordwijkerhout

26/8/2008 - Verkiezing pand van het jaar 2008
De Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout is ook dit jaar weer druk bezig geweest met de voorbereidingen van de `pand-van-het-jaar' verkiezing. In 1998 was de eerste verkiezing met als winnares mevrouw de Joode met haar fraai onderhouden woning aan de Schoolstraat 2a. De belangstelling en het aantal stemmers per jaar neemt nog steeds toe. De uitreiking van de prijs vindt ook dit jaar weer plaats tijdens de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 13 september.

Genomineerd
Er zijn na nauwkeurig onderzoek vijf panden genomineerd. Er wordt gelet op de algemene indruk, bouwkundige staat, aan- verbouw, stijlelementen, ouderdom, omgeving en het onderhoud. Dit jaar zijn de onderstaande panden genomineerd:

* landhuis "Dijckenburg", Westeinde 80

* arbeiderswoningen, Langevelderweg 23-25-27
* woning, Herenweg 90

* kerk "Heilig H. van Jezus", Beeklaan 13
* bollenkwekerswoning, Zilkerbinnenweg 39

Foto´s van de genomineerde panden zijn vanaf woensdag 27 augustus tot en met 12 september te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. De foto's kunt u tevens op 13 september bezichtigen in de Witte Kerk aan de Dorpsringweg. U kunt uw stem uitbrengen tot en met zaterdag 13 september 14.00 uur door middel van een formulier dat u bij de tentoongestelde foto´s aantreft. U kunt ook stemmen door een e-mail te sturen naar pandvanhetjaar@dorpsbehoud.nl. Zaterdagmiddag 13 september zal omstreeks 15.00 uur in de Witte Kerk aan de Dorpsringweg bekend worden gemaakt welk pand door u verkozen is tot mooiste pand van het jaar.