Gemeente Noordwijkerhout

26/8/2008 - Mantelzorgcontact in het Lokaal Loket Mantelzorgers zijn mensen die, gedurende een lange periode, onbetaald zorgen voor een oudere, zieke of gehandicapte met wie zij een persoonlijke relatie hebben. Dit kan een partner, kind, vriend, buurvrouw of kennis zijn. De gemeente Noordwijkerhout vindt het belangrijk dat mantelzorgers ondersteuning krijgen om de zorg die zij verlenen ook te kunnen blijven bieden. Om te weten welke ondersteuning mantelzorgers nodig hebben, kunnen mantelzorgers vanaf 1 september 2008 een afspraak maken voor een mantelzorgcontact in het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum.

Mantelzorgcontact
Een mantelzorgcontact is een gesprek tussen de mantelzorger en een vaste medewerker van het Lokaal Loket. Het gesprek vindt plaats in het Lokaal Loket. Bent u echter niet in staat om naar het Lokaal Loket te komen, dan kan het mantelzorgcontact ook bij u thuis plaatsvinden. U kunt dit aangeven bij het maken van de afspraak. Tijdens het mantelzorgcontact kunt u informatie of advies krijgen over allerlei zaken die met mantelzorg te maken hebben. Daarnaast kunt u gewoon uw persoonlijke verhaal even delen met iemand.

Contact
Bent u mantelzorger dan kunt u een afspraak maken voor een mantelzorgcontact in het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum Noordwijkerhout. Het Lokaal Loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Andere mogelijkheden om een afspraak te maken zijn telefonisch via tel. (0252) 343800 of via info@lokaalloketnoordwijkerhout.nl.