Leefbaar Rotterdam


dinsdag, augustus 26, 2008

Winkelverboden wel goed uitvoeren

Omdat niet duidelijk was aangegeven tot welk gebied en welke winkels een winkeldief geen toegang meer had, blijkt het nu onmogelijk bij overtreding een straf op te leggen. Een collectieve winkelontzegging heeft weinig zin als er geen sanctie tegenover staat, reden voor Robert Simons om hierover vragen aan het college te stellen.

Winkeldieven die in winkelcentrum Zuidplein of het centrum gepakt werden, konden een zogenaamde collectieve winkelontzegging opgelegd krijgen. Aan de praktische uitvoering schortte het nogal naar nu blijkt. De winkelontzeggingen gingen niet vergezeld van een duidelijke omschrijving van het betreffende gebied, de te raadplegen website bleek leeg en aangesloten winkels maakten niet duidelijk kenbaar bij de regeling aangesloten te zijn.

De winkelverboden zijn ingesteld om te voorkomen dat dieven en overlastgevers systematisch winkelgebieden vergallen en zijn een effectief middel gebleken. De maatregel dreigt nu ineffectief te worden omdat er geen sanctiemaatregel tegenover staat. Uit beantwoording van eerdere vragen bleek er in de periode tot juni een zeventigtal winkelontzeggingen uitgedeeld te zijn.

Klik hier voor de schriftelijke vragen van Robert Simons